avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vehicul ridicat din parcare nesemnalizată ca parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vehicul ridicat din parcare nesemnalizată ca parcare de reședință

Pe timpul absenței de la domiciliu am avut vehiculul înmatriculat pe numele meu, în curs de reparație, parcat pe locul de parcare închiriat pe numele meu, dar ne-numerotat (fără marcaj) și ne-semnalizat ca parcare de reședință / închiriată (fără indicator), în sector 6, pe o alee (nu la bulevard). Acum seara când m-am întors nu mai era, suspectez că a fost ridicat de către primărie, pe motiv că nu avea ITP valabil, fiind defect. Nu am fost notificat, cum pot contesta probabila amendă și sancțiune complementară? Nu este contravenție la OUG 195/2002 deoarece acel loc este închiriat de către primărie, deci are regim de loc de parcare. Nu se încadrează la HCL Sector 6 28/2022, nefiind semnalizat ca parcare de reședință, Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
seduardg@yahoo.co.uk, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:00, 10 Septembrie 2022
Doresc să știu la ce instituții adresez plângerea: acum vreo 10 ani mi-a fost ridicat abuziv autoturismul, am plătit amenda și taxa, am făcut plângere contravențională la judecătorie, am câștigat (având dreptate), dar am recuperat doar amenda, nu și taxa de 5 ori mai mare pentru ridicare, etc,, deoarece trebuia să FI ADRESAT plângerea la contencios admisntrativ, iar la momentul sentinței de la judecătorie era prea târziu, trecuse termenul de atac.
Plingerea nu se adreseaza in contencios administrativ, ci o cerere de chemare in judecata prin care veti cere sanctionarea functionarului public care a gresit si ca despagubiri macar recuoperarea acelei taxe, plus cheltuielile de judecata. Angajati avocat si dati-i drumul.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
latka, moderator
Vă mulțumesc.
Informație: DIspoziția de ridicare invocă HCL 197/2017, dar ea a fost modificată substanțial de către HCL 154/2022 (ale Sectorului 6).
Nu stiu cu ce va afecteaza, dar, pentru ca ati cistigat procesul anterior, ce consfiinteste greseala functionarului public (probabil un politist local) ce a admis acea ridicare, aveti tot dreptul sa va judecati in contencios administrativ si sa cereti a fi despagubit de respectivul, din moment ce decizia sa a fost gresita.
Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare?
Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă oprirea sau staționarea, într-un colț care categoric nu bloca nici circulația pe alee și nici vreun acces, nu era semnalizat ca parcare închiriată / de reședință nici prin marcaj, nici prin indicator, motivul fiind că are ITP expirat. Modelul era mai vechi și așteptam primirea unei piese de schimb.
Dispoziția de ridicare a Primăriei sector 6 invocă HCL 197/2017, dar de fapt se aplică HCL 154/2022, amândouă care prevede:
- ridicare imediată pentru situații de urgență - nu au existat.
- ridicare după 48 ore de la somație pentru îngreunarea activităților de salubrizare- accesul autospecialelor ridicare gunoi CATEGORIC nu era îngreunat, curățenia locului nu s-a efectuat nici după ridicare (pământ lăsat pe asfalt de echipele firmei de termoficare iarna trecută) -
- ridicare după 14 zile de la somație lucrări de utilitate publică- nu au existat
Eventuala somație nu mi-a fost comunicată, ridicarea s-a făcut în mai puțin de o săptămână de la eventuala somație lipită pe parbriz, probabil cu termen 48 ore.. Prin poștă am primit doar dispoziția de rificare.
Conform HCL vor exista doar:
- dispoziția de ridicare - cu mențiunea că îngreun ează operațiunile de salubrizare, ceea ce este fals
- fișa vehiculului - constatarea stării exterioare a vehiculului înainte de ridicare
- p-v de predare-primire de la restituirea vehiculului care menționează achitarea tarifelor
- chitanța de plată.
Ce documente voi contesta și unde?
Dacă se punea problema unui proces-verbal de contravenție, acesta ar fi fost trimis odată cu Dispoziția de ridicare, și "Serviciul ridicări" ar fi revendicat și o amendă, dar el pretinde doar taxa ridicare 200 Lei și taxa transport 150 Lei (pentru vehiculul mai mic de 5 tone).
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2022
seduardg@yahoo.co.uk, utilizator

Alte discuții în legătură

Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru lipsă itp seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare? Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă ... (vezi toată discuția)
Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru itp expirat seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare? Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă ... (vezi toată discuția)
Care sunt căile de atac în cazul dispoziției de ridicare, fără proces-verbal? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Bună ziua, (toate documentele sunt emise de către Primăria Sector 6) Care este procedura de atacare a \"Dispoziției de ridicare\" în condițiile în ... (vezi toată discuția)