avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt căile de atac în cazul Dispoziției de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt căile de atac în cazul Dispoziției de ridicare, fără Proces-verbal?

Bună ziua,
(toate documentele sunt emise de către Primăria Sector 6)
Care este procedura de atacare a "Dispoziției de ridicare" în condițiile în care nu s-a întocmit proces-verbal de constatare, ci doar Factură pentru servicii de ridicare și transport vehicul?
Dispoziția invocă HCL 197/2017, cu o motivare care nu este nici una dintre cele prevăzute de acea hotărâre: situație de urgență, îngreunarea operatorilor de salubrizare, lucrări de utilitate publică, ci prevăzută de HCL 421/2002 referitoare la vehiculele fără stăpân, dar nu respectă procedura prevăzută de aceasta din urmă. Factura corespunde HCL 154/2022, neinvocat în Dispoziția de ridicare.
În ce termene și unde trebuie adresate plângerile sau alte căi de atac?
N.B. "Dispoziția de ridicare" emisă de Direcția generală de poliție locală este "act unilateral cu caracter individual"?
Se cere întâi Primăriei anularea actului unilateral, și în caz de respingere la Tribunal?

Alte discuții în legătură

Vehicul ridicat din parcare nesemnalizată ca parcare de reședință seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Pe timpul absenței de la domiciliu am avut vehiculul înmatriculat pe numele meu, în curs de reparație, parcat pe locul de parcare închiriat pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru lipsă itp seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare? Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă ... (vezi toată discuția)
Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru itp expirat seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare? Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă ... (vezi toată discuția)