avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, acum ceva timp mi-a fost retinut carnetul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, acum ceva timp mi-a fost retinut carnetul pe motiv ...

Buna ziua, acum ceva timp mi-a fost retinut carnetul pe motiv ca am trecut pe rosu, am facut contestatie.
Pregatindu-ma de proces am observat ca atat in pv original si cel la calculator batut de juristul politiei (il are si instanta) au facut o greseala si anume, m-au sanctionat cu retinerea permisului pe 90 de zile desi legea prevede 30.

Intrebarea meste acum, pot cere nulitatea absoluta sau relativa a procesului verbal ?

Intr-adevar se precizeza actul normativ si articolul de suspendare pe pv dar la rubrica “Sanctiuni complementare/alte masuri:” mi se suspenda dreptul de a conduce 90 de zile .

Se incadreaza la nulitate ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:22, 20 Septembrie 2022
Depinde ce articol de sanctionare a fost trecut in PV de contraventie.
Ca sa puteti cere nulitatea ar trebui ca in PV sa fie trecut ca articol de sanctinare art. 100 alin 3, pct. d.
90 de zile se dau pentru art. 102 :
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
b) conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
c) abrogată.
d) abrogată;
e) depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
f) deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept.
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
h) circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.
[ link extern ]

andreimario96 a scris:

Buna ziua, acum ceva timp mi-a fost retinut carnetul pe motiv ca am trecut pe rosu, am facut contestatie.
Pregatindu-ma de proces am observat ca atat in pv original si cel la calculator batut de juristul politiei (il are si instanta) au facut o greseala si anume, m-au sanctionat cu retinerea permisului pe 90 de zile desi legea prevede 30.

Intrebarea meste acum, pot cere nulitatea absoluta sau relativa a procesului verbal ?

Intr-adevar se precizeza actul normativ si articolul de suspendare pe pv dar la rubrica “Sanctiuni complementare/alte masuri:” mi se suspenda dreptul de a conduce 90 de zile .

Se incadreaza la nulitate ?

????

Tot nu ati descoperit ce articol de sanctionare este scris in PV de contraventie ? La detaliile pe care (nu) le dati nu e de mirare ca nu va poate raspunde nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! in incercarea de a efectua o parcare laterala cu ... elvis_zft elvis_zft Bună ziua! In incercarea de a efectua o parcare laterala cu spatele am acroșat vehiculul din spate făcând daune minore. Am fost la poliție sa declar ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă ... Georgel96 Georgel96 Bună seara as fi interesat pentru următoarea problema dacă se poate sa ma ajute cineva va rog frumos.in urma cu câteva zile am avut un accident intre sofer ... (vezi toată discuția)