avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noul presedinte ales al unei asociatii de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noul presedinte ales al unei asociatii de proprietari (asociatia ...

1) Noul presedintele ales al unei asociatii de proprietari (asociatia de proprietari s-a format acum 2 luni) poate concedia administratorul(autopropus, fara sa tina cont ca mandatul este de 4 ani), care are contract de munca din 2016, pe o perioada nedeterminata, incheiat cu fosta asociatie de locatari?
2) Administratorul, scarii, care presteaza munca de cca 1-2 ore pe saptamana, are dreptul la 21 zile CO pe an?
3) acelasi administrator de scara si-a intocmit de asemenea tainuit, un contract de inchiriere la parter bloc pe 15 ani cu o chirie derizorie de 150 lei/luna, contract incheiat din 2012 intre el si fostul presedinte de asoc de locatari. Este valabil sau se poate rezilia de catre noul presedinte?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 12 Septembrie 2022
1. Poate, in conditiile din codul muncii., daca exista motive intemeiate. Mandatul este pentru cei cu functie in asociatie. Administratorul este un angajat.
2. Nu exista administrator de scara. 1-2 ore pe saptamina sunt probabil doar pentru activitatea de casierie.Cititi legea 196/2018 si de celelalte atributii si activitati.
3. Ce inseamna tainuit ? Stia presedintele de asociatie de acel contract. Se poate rezilia in functie de ce scrie in contract. A cui este proprietatea inchiriata ?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Cu respectarea disp Codul muncii,daca exista incalcari ale clauzelor contractuale,presedintele,echipa manageriala a asociatiei de proprietari poate decide rezilierea raportului juridic de munca al administratorului de imobil
2-Disp L nr 196/2018 nu prevede functia de administrator de scara,eventual sef de scara dar care are alte atributii,
3-Atat timp cat afirmati ca este vorba despre contract de inchiriere asumat intre ex presedinte si administratorul de scara,nu poate fi vorba despre contract "tainuit",pentru ca legal orice document in care semnatar/parte este asociatia de proprietari se inregistreaza in evidente ca si chiria rezultata
Daca documentul incheiat intre ex presedinte si administrator este inregistart si stampilat la data incheierii inseamna ca este legal
Documentul poate fi anulat daca una dintre parti nu a respectat obligatiile asumate
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte de asociatie bogdan.drg13 bogdan.drg13 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si as dori daca se poate sa ma consultati in legatura cu o problema. As dori sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte Seby_radu Seby_radu Buna ziua! În urma cu 3 -4 luni președintele asociației de proprietari si-a dat demisia. Funcția a fost preluată de vicepreședinte. Acum suntem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)