avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ...

Domnule Presedinte

Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ..... eliberat de .....

formulez

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesul-verbal seria .nr. .din data de 08.09.2022, întocmit de agent Stanciu Mihaela din cadrul brigazii de politie rutiera Bolintin-Vale

Va rog sa dispuneti constatarea nulitatii procesului-verbal seria nr .si dispunerea anularii efectelor produse de respectivul procesul-verbal (amenda de 1305, suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile)

MOTIVARE

În fapt.
In data de 08.09.2022, in jurul orei 15:00, in timp ce conduceam auto nr Gr 41 GBI. am fost oprit de un echipaj al brigazii de politie rutiera in zona DJ601,Crevedia-Mare .Fiind inregistrat de un aparat radar cu viteza de 109 Km/h venind dinspre Malu spart inspre Crevedia-Mare aflanduma in afara comunei
In drept.

In primul rand, imi bazez prezenta plangere contraventionala impotriva pv seria PGRX nr 274708 pe faptul ca dispozitiile legale au fost gresit aplicate in speta. Agentul constatator a considerat ca fapta intra sub incidenta art 121 din O.U.G. 195/2002
Consider ca fapta intra sub incidenta art. 121 unde se mentioneaza expres urmatoarea fapta care constituie contraventie”. Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii
Per a contrario, reiese faptul ca depasirea vitezi pe DJ601 nu constituie contraventie, astfel aplicarea dispozitiei legale la situatia de fapt prezenta in cauza fiind nelegala.

In al doilea rand, conform art 16 din O.G. 2/2001 actualizata, nearatarea “tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite” constituie motiv de nulitate absoluta a procesului verbal. Analizand procesul verbal nr ..., reiese ca agentul constatator nu a descris fapta in intregimea ei, optind pentru o descriere vaga a faptei, fara a descrie locul, imprejurarile si modul de infaptuire.
Avand in vedere cele prezentate va rog rog sa dispuneti anularea procesului verbal seria ....nr .. si a efectelor produse de procesul verbal in cauza, respectiv amenda de 1305 si suspendarea permisului de conducere.
Solicit judecata in lipsa.

Data
Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei..


este ok?
m-ar ajuta putin ajutor

Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:38, 13 Septembrie 2022
Cred ca mai bine povestiti fara atitea "sfortari juridice" ce s-a intimplat, daca vreti sa fiti ajutat.
In princioiu se intelege ca ati fost sanctionat cu suspendare de 90 de zile permis pt. depasire cu peste 50 km/h limita de viteza admisa in localitate si 9 puncte amenda.

Art. 121 este din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 , nu din OUG 195/2002.
Articolul 121
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
Va postez mai jos cele 2 link-uri :
[ link extern ]
[ link extern ]

Nu prea se intelege cum vreti sa contestati decizia politistilor si ce proba aveti.

As scrie asa :

În fapt.
In data de 08.09.2022, in jurul orei 15:00, in timp ce conduceam auto nr Gr 41 GBI. am fost oprit de un echipaj al brigazii de politie rutiera in zona DJ601,in interiorul localitatii Crevedia-Mare fiind inregistrat de un aparat radar cu viteza de 109 Km/h venind dinspre Malu spart inspre Crevedia-Mare . Consider ca inregistrarea vitezei consemnata in PV de contraventie, de 109 km/h, s-a facut in afara localitatii unde limita de viteza este de 90 km/h.

Prin urmare fapta contraventionala consemnata in PV de contraventie este gresita, neaflindu-ma sub incidenta art. 102 alin 3 litera g din OUG 195/2002. De aceea cer anularea PV de contraventie.

In drept.

Ma bazez pe prevederile art. 121 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 si solicit ca intimatul sa probeze prin inregistrare tehnica video limita de viteza maxim admisa pe acea portiune de drum, unde radarul a aratat 109 km/h.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
latka, moderator
va multumesc foarte mult!
inca o intrebare pentru judecata in lipsa ce trebuie sa scriu?
V-am răspuns deja, la celălalt subiect pe care l-ați deschis.
Era de preferat sa precizati concret speta ,nu sa postati plangerea contraventionala
Aia a fost precizata la un alt subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto adrianatereza adrianatereza Un sofer este inregistrat de aparatul radar aflat în mișcare cu o viteza in localitate de 103 km/h = amenda si suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de ... (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 09.12.2022 am fost oprit de catre un echipaj ... bahrim_mihai bahrim_mihai Buna ziua, In data de 09.12.2022 am fost oprit de catre un echipaj de politie in localitatea Focsani, pentru a mi se comunica faptul ca am fost surprins de ... (vezi toată discuția)