avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transferul angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transferul angajatilor

in ce act normativ pot gasi infromatii despre transferul angajatilor dintr-o unitate in alta?in Codul muncii am cautat si nu am gasit

Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:51, 12 Octombrie 2006
Conform art. 43 alin 1 din Legea nr. 31/1990 Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica si se inmatriculeaza inainte de inceperea activitatii in ORC din judetul in care vor functiona.
Punctul de lucru de asemenea nu are personalitate juridica, diferenta fiind ca el se declara la ORC unde societatea are sediul social.
Deci nu vad niciun inconvenient in a muta salariatii pe sucursala, pe motiv ca nu ai "punct de lucru"
De asemenea poti declara la sediul sucursalei un punct de lucru ? E deja ce nu are sens. .Insa se gandesc probabil ca trecandu-i pe sucursala - autoritate de control va avea ITM de la sediul societatii.
Problema este ca relatia cu ITM se realizeaza cu ITM de la sediul social pentru puncte de lucru, sedii secundare fara personalitate juridica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura transfer salariati de la o firma la alta firma grigoruta gabriel grigoruta gabriel Care este procedura transferului salariatilor de la o firma la alta avand in vedere faptul ca cele doua firme au personalitate juridica distincta si deci nu ... (vezi toată discuția)
Revisal catar catar Daca un salariat se muta in cadrul aceleiasi societati de la un punct de lucru (Bucuresti) la un alt punct de lucru fara personalitate juridica (Olimp) ( actul ... (vezi toată discuția)
Revisal - noi vs itm bisisica bisisica Salutare. Va aduc si eu in atentie o problema a acestui soft minunat. Speta: O persoana vine se angajeaza pe punctul de lucru, adica pe un CUI, sa ... (vezi toată discuția)