avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre pluralitatea exemplarelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre pluralitatea exemplarelor

Buna ziua! Am si eu o intrebare despre cum se aplica articolul 274 pluralitatea de exemplare din codul de procedura civila in urmatorul context:
Trebuie sa semnez un contract de finantare de la universitatea la care studiez pentru acordarea grantului Erasmus+ si am auzit ca alti colegi care deja au semnat contractul, nu au primit copie dupa ce au semnat. Acum, in articolul 274 spune ca: "Inscrisul sub semnatura privata, care constata un contract sinalagmatic, are putere doveditoare numai daca a fost facut in atatea exemplare originale cate parti cu interese contrare sunt.

(2) Un singur exemplar original este suficient pentru toate persoanele avand acelasi interes." Eu vreau o copie dupa contract ca s-au intamplat in trecut ca unii studentii sa nu primeasca banii la timp dupa ce au plecat in mobilitate sau cei de la universitate nu au vorbit cu universitatea din strainatate si nu i-au primit pe acolo. Nu inteleg exact ce inseamna "parti cu interese contrare" aici si daca ma incadrez in categoria asta. Intrebarea mea este: Pot sa cer copie dupa contract cand o sa-l semnez? Ce argumente ar trebui sa le dau in caz ca nu vor sa imi dea copie si de ce lege as putea sa le zic in contextul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 15 Septembrie 2022
da, puteti sa solicita un exemplat dupa contract cand o sa-l semnati ... invocati textele de lege mentionate in mesajul dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare bogdanvul bogdanvul Buna seara! Am de platit 500 de lei cheltuieli judiciare catre stat din noiembrie 2018, intr un dosar penal, dar nu stiu cum si unde pot face aceasta plata. Am ... (vezi toată discuția)