Tatal meu la varsta de 85 de ani a incheiat un contract de vanzare -cumparare cu fratele meu prin care ii vindea casa in care locuia. Tatal meu a murit la 88 de ani. Pot ataca in instanta acest contract de vanzare -cumparare? Daca pot, cum trebuie sa procedez?Va multumesc anticipat!
nu am nici un certificat medico-legal dar totusi avea o varsta destul de innaintata (85 de ani) iar pacalit a fost pt ca nu a primit nici un ban pe acea casa iar actul a fost facut fara ca ceilalti frati sa stie ceva.
in cat timp se poate ataca acel act?
buna ziua!
varsta inaintata nu este echivalent cu a nu avea discernamant.
pp ca in contractul respectiv scrie ca pretul s-a platit cash, si de asemena ca vanzatorul si-a in casat in intregime acest pret.
lipsa discernamantului este o cauza de nulitate relativa a contractului si se poate cere instantei in tremen de 3 ani.
dar de ce ati intrebat daca era cu drept de uzufruct,se putea face ceva daca era asa.astept un raspuns multumesc frumos.Adica putea fi contestat mai usor in instanta
:)
unui conatract de vanzare cumapare cu rezerva unui dr de uzufruct viager, contract inceiat intre ascendeti si descendeti i se aplica o prezumtie de donatie!
deci daca tatal dvs si fratele incheiau un astfel de act dvs puteati cere reductiunea donatiei.
sarcina probei, sa se dem ca nu a fost donatie ar fi incumbat fratelui dvs!