avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate ataca in instanta un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate ataca in instanta un contract de vanzare-cumparare?

Tatal meu la varsta de 85 de ani a incheiat un contract de vanzare -cumparare cu fratele meu prin care ii vindea casa in care locuia. Tatal meu a murit la 88 de ani. Pot ataca in instanta acest contract de vanzare -cumparare? Daca pot, cum trebuie sa procedez?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:20, 24 Ianuarie 2010
nu am nici un certificat medico-legal dar totusi avea o varsta destul de innaintata (85 de ani) iar pacalit a fost pt ca nu a primit nici un ban pe acea casa iar actul a fost facut fara ca ceilalti frati sa stie ceva.
in cat timp se poate ataca acel act?
buna ziua!
varsta inaintata nu este echivalent cu a nu avea discernamant.
pp ca in contractul respectiv scrie ca pretul s-a platit cash, si de asemena ca vanzatorul si-a in casat in intregime acest pret.
lipsa discernamantului este o cauza de nulitate relativa a contractului si se poate cere instantei in tremen de 3 ani.
dar de ce ati intrebat daca era cu drept de uzufruct,se putea face ceva daca era asa.astept un raspuns multumesc frumos.Adica putea fi contestat mai usor in instanta
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ContSters123668, utilizator
:)
unui conatract de vanzare cumapare cu rezerva unui dr de uzufruct viager, contract inceiat intre ascendeti si descendeti i se aplica o prezumtie de donatie!
deci daca tatal dvs si fratele incheiau un astfel de act dvs puteati cere reductiunea donatiei.
sarcina probei, sa se dem ca nu a fost donatie ar fi incumbat fratelui dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager d_cristina23 d_cristina23 Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au ... (vezi toată discuția)