avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poziționare horn/cameră centrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poziționare horn/cameră centrala

Bună seara,
Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după standardele legale, problemă este că vecinul din imediata apropiere are casă cu etaj,iar eu doar pe parter, acoperișul casei lui este trecut peste linia de hotar (câțiva centimetri) , se plânge că fumul de la hornul meu ii intră în casă, pe geamul din mansardă,ce pot face in asemenea caz?
Centrala este poziționată corect oare?
Există vreun temei legal care să mă oblige sa mut camera de centrală?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 20 Septembrie 2022
Trebuie ridicat hornul centralei peste nivelul mansardei vecinului astfel incat fumul si gazele sa se disipeze fara a intra pe geamul mansardei.
Inaltimea se deduce prin calcul facut de un proiectant autorizat (acelasi care a facut proiectul pentru central dvs. cu lemne). Posibil sa fie necesar un ventilator montat la cos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin cu un cos de fum de la centrala pe lemne popamarius1 popamarius1 Buna ziua.in urma cu 5 ani tatal meu a cumparat o casa. La aproximativ un an dupa cumparare un vecin care are perete despartitor pe terenul nostru l-a rugat ... (vezi toată discuția)