avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună dimineața la partaj se pot cita martori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună dimineața la partaj se pot cita martori?

Bună dimineața la partaj se pot cita martori?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sigur ca da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot audia martori la partaj, dar instanța de judecată va admite proba doar dacă este utilă cauzei, adică ceea ce spune martorul să folosească la soluționarea cauzei. De exemplu, martorul poate să relateze aspecte ce țin de cota de contribuție la dobândirea bunurilor comune, la investiții pentru efectuarea anumitor lucrări la un imobil, la existența unor bunuri din masa partajabilă etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot cita în condițiile legii.
Vorbiți cu avocatul ca sa fiti informat.
Dacă mama mea a cumpărat o casă în timpul căsătoriei mele cu soțul meu pe numele meu și al fratelui meu a cumpărat casa din vânzarea altei case și suntem doi coproprietari pot să aduc martori precum el nu a contribuit cu nimic la cumpărarea acestei case?
Buna ziua,

In probatiune, puteti uza de proba testimoniala cu unul sau doi martori, de preferat cunostinte sau prieteni apropiati, care sa furnizeze informatii despre modalitatea in care a fost efectuata plata pretului imobilului, precum a despre modalitatea in care au fost efectuate anumite investitii, care au condus la sporirea valorii de circulatie a bunului.

Martorii pot fi citati, ori pot fi prezentati la termnenul de judecata, in vederea audierii.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj? Drunx Drunx * Am gresit titlul... imi cer scuze :) Buna seara doresc sa pun si eu doua intrebari, sper sa ma puteti ajuta Se poate da divort fara sa ceara ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare_cumparare! mire75 mire75 Buna ziua,am nevoie de sfatul dvs.Am cumparat un imobil de la mama mea,cu contract de vanzare-cumparare,in forma autentica,fara clauza de intretinere,abitatie ... (vezi toată discuția)