avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... doresc sa reziliez un contract de vanzare cumparare la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

doresc sa reziliez un contract de vanzare cumparare la un electrocasnic ...

Doresc sa reziliez un contract de vanzare cumparare la un electrocasnic deoarece reprezentantul a omis in timpul prezentari mai multe aspecte tehnice (nivel de zgomot,puterea de vacuum,eficienta energetica etc) ale aparatului cat si termeni contractului. In cutia aparatului nu erau cartea tehnica sau nu am primit certicifatul de garantie.Avand in vedere ca am depasit cele 14 zile de retur..Nici pe site-ul firmei nu are trecut conditiile in care se poate face acest retur sau specificatiile tehnice a produsului.
Se poate rezilia contractul si face returul ?

Multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2022
Adrian Jack, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Jack , utilizator 07:16, 25 Septembrie 2022
Depinde de conditiile mentionate in contract cu care ati fost de acord la semnarea contractului de vanzare-cumparare.
Legal: daca vi s-a prezentat produsul nu va puteti razgandi. doar daca este defect, puteti invoca garantia. razgandirea e posibila doar in contractele online. faptul ca vanzatorul n-a specificat toate caracteristicile nu poate fi invocat: ati putut sa puneti intrebarile corespunzatoare. cartile tehnice si garantiile se descarca de regula de pe site-ul firmei, folosind nr. facturii.
Practic: suplimentar la legislatie, exista firme care permit aceasta razgandire, ca parte a politicii lor de marketing. cititi contractul/ termenii generali de comert: daca gasiti o astfel de mentiune, o puteti invoca
Pe site-ul firmei este doar manualul de utilizare al aspiratorului nu și cel cu specificațiile tehnice și nici detaliile contractuale. . Garanția este contractul de vanzare cumparare?Nu am luat un aparat din bazar,Cel putin știu ca trebuia trecut seria aparatului .Am avut parte de o prezentare la domiciliu la 8.30 seara . De unde să știu că nu am cumpărat un aspirator igienizat și polisat și revandut.Am citit astfel de practici la această firmă.
Orice omisiune din partea agentului cu privire la aspirator și nu a specificat toate drepturile de retragere poate duce la prelungirea returului la 12 luni.
Este adevărat?

adriandimitriu a scris:

Legal: daca vi s-a prezentat produsul nu va puteti razgandi. doar daca este defect, puteti invoca garantia. razgandirea e posibila doar in contractele online. faptul ca vanzatorul n-a specificat toate caracteristicile nu poate fi invocat: ati putut sa puneti intrebarile corespunzatoare. cartile tehnice si garantiile se descarca de regula de pe site-ul firmei, folosind nr. facturii.
Practic: suplimentar la legislatie, exista firme care permit aceasta razgandire, ca parte a politicii lor de marketing. cititi contractul/ termenii generali de comert: daca gasiti o astfel de mentiune, o puteti invoca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

o.g. 34/2014 Marius3012 Marius3012 Va deranjez si eu cu o intrebare legata de urmatoarea problema daca se poate sa ma ajutati cu un sfat, parere. Pe data de 15.01.2015 am cumparat de pe un site ... (vezi toată discuția)
Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Garantie de conformitate de la un furnizor de produse it si manuale utilizare icealinutza icealinutza Buna seara, In data de 21 ianuarie 2015 am achizitionat Carcasa Segotep Fighter C Black-Red de la un mare magazin online de furnizare produse IT. ... (vezi toată discuția)