avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire - Vaduva cu doi copii facuti cu 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire - Vaduva cu doi copii facuti cu 2 barbati diferiti

Buna seara!

Fratele meu s-a incurcat cu o femeie divortata care are o fiica din prima casatorie si a facut repede un baiat cu ea. Ea cu burta la gura l-a convins sa scoata acte la starea civila si acum e sotie cu acte in regula. Fratele meu are un apartament cu 3 camere, care este jumatate platit cu bani de la mine si pentru cealalta jumatate a luat un credit de nevoi personale pe cativa ani.
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca se intampla ceva cu fratele meu pe neasteptate si moare: are dreptul la apartament numai copilul lui frate-miu sau si ea ca vaduva si dupa ce moare ea, are si fi-sa ei facuta cu fostul barbat drept dupa ma-sa?
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2022
getasss, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:01, 27 Septembrie 2022
Multumesc pentru raspuns!
Deci, sa inteleg, ca decat divortul va putea salva apartamentul baiatului fratelui meu ca sa fie el 100% singurul mostenitor si proprietar fara sa fie nevoit sa imparta cu absolut nimeni altcineva, nici cu ma-sa si nici cu sor-sa vitrega?!

gi-jane2 a scris:

daca divorteaza pana sa moara , fosta sotie nu mosteneste nimic, nu mai e mostenitorul fratelui dvs.
ar fi o idee.


Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
getasss, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați înțeles perfect. Doar divorțul l-ar face unic moștenitor pe nepotul dumneavoastră.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să nu uităm de tanti cu unealta agricolă, care poate să dea cu coasa într-altă ordine decât aceea pentru care ne facem noi planuri.

Se simte din scris cât de mult o „iubiți” pe cumnata dvs. (apropo, și pentru nepotul dvs. de frate ea este tot ...„mă-sa”).

Există soluții ceva mai bune decât distrugerea prezentului unei familii pentru ...
Da chiar, știți care ar fi cel mai MARE risc pentru nepotul dvs. de frate, în cazul în care (deocamdată/pentru orice eventualite) tatăl lui i-ar lăsa doar un testament? (și ăla ... prost scris, că-n varianta inteligentă riscul tinde spre zero).
O șaisprezecime din valoarea ap.
Atât ar avea (în cel mai rău caz) nepotul dvs. de plătit surorii lui după mamă, la vremea când ar rămâne ei doi ...singuri pe lume.
Desigur, pentru 100% „siguranță”, există și varianta ca fratele dvs. să rămână ... singur de pe acum/divorțat. (și, eventual, doar plătitor de pensie alimentară).

Am vrut să pun niște paie pe foc la acele „discuții în familie”. Și sunt 100% sigură că n-am nimerit de partea dvs.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)