avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care este prima procedura pt a inchide un srl cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care este prima procedura pt a inchide un srl cu datorii la stat care figureaza cu situatie nedepusa de 3 ani?

Nu sunt situatii depuse de 3 ani , nu sunt impozite platite de 3 ani , si srl-ul figureaza la onrc inca in stare de functiune. Ce ramane de facut si care e cea mai eficienta cale de a inchide societatea ,sau mai bine spus de a face demersul ?Mentionez ca activitatea a fost minima si vreau sa radiez firma iar datoriile sa le platesc esalonat! Cu ce sa incep?Ce trebuie sa evit: declararea starii de insolventa din partea onrc dat fiind faptul ca nu sunt depuse situatii de atata vreme sau este mai eficient sa declare firma starea de insolventa pana la achitarea datoriilor? Vreau sa inceteze penalizarile si stagneze taxele ca in tot acest rastimp sa depun situatii si sa platesc eventual din taxe!. Cu cine sa iau legatura mai intai: cu circa financiara sa aflu datoriile?Si dupa ce le aflu si o sa-mi pun mainile in cap ,ce pot face ca sa o radiez inainte sa atrag atentia statului asupra creantelor ce le are asupra mea in mod direct ca si persoana fizica dat fiind faptul ca sunt administrator? Va rog nu evitati ! Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
danahm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:58, 19 Ianuarie 2010
puteti incepe prin a afla care e situatia firmei la fisc ; pentru asta va trebui sa mergeti la departamentul care se ocupa cu evidenta pe platitori , sa vedeti ce declaratii sint depuse si ce declaratii lipsesc ; in cazul in care nu sint depuse declaratii fiscale la doua termene consecutive de declarare , atunci fiscul declara firma respectiva ca inactiva
aici aveti lista firmelor declarate ca inactive

[ link extern ] !/

Si registrul comertului incepe procedura de lichidare pentru firmele care nu au depus bilanturi , ar fi trebuit sa primiti la adresa fiscala o adresa in acest sens
Dar, totusi , pina acum n-ati primit somatii ?
De cind nu mai aveti activitate (venituri) ?

later edit : nu reusesc sa pun acel link , nu stiu de ce ; poate ne ajuta cineva mai priceput
va spun cum ajungeti la el : informatii agenti economici pe site www.mfinante.ro portal anaf

Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)
Nedumerire ovidiu2317 ovidiu2317 Un prieten,a deschis o firma in 2006 care n-a functionat deloc.,pt.ca a primit viza de Canada si a plecat in graba din tara.S-ar mai putea activa?Nu a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)