avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Pentru a putea cumpăra apartamentul in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Pentru a putea cumpăra apartamentul in care locuiesc, ...

Buna ziua.
Pentru a putea cumpăra apartamentul in care locuiesc, am fost nevoit sa plătesc o datorie făcută de un chiriaș prin metoda folosită de asociație prin eliberarea adeverința cu sumele restante de la fostul chiriaș. Asociația nu mai putea recupera suma deoarece era prescrisa. Si au aplicat metoda "adeverinta"
Am mers in instanta si nu am câștigat procesul pe motiv că am plătit o sumă care nu era a mea, am plătit de bunăvoie. NU POT INTELEGE CUM GANDESC JUDECATORII.
A a lăsat sa vorbeasca avocată mea
Ce pot face mai departe sa imi gasesc dreptatea. Nu vreau sa ajung in situatia sa o fac singur.
Este al doilea proces pierdut, unul când aveam calitatea de chiriaș.
Am fost chiriaș după ce am achitat datoria fostului chiriaș am cumparat apartamentul.
Cel mai recent răspuns: eioan , utilizator 15:34, 3 Octombrie 2022
Cine o trage la răspundere, în instanță NU, departamentul de la primărie NU, cine?

Legiuitorul a prevazut procedura de recuperare sume cu titlu de restanta daca asociatia de proprietari nu a inteles sa demareze procedura ,nu exista nici sanctiune si nici autoritate care sa sanctioneze asociatia pentru lipsa de interes recuperare debit
a achitat debitele restante din 2001 până în 2012

Legal ,acele sume sunt sub incidenta termenului de prescriptie
Cand am achitat către furnizori datoria asociatie, de fapt eu am achitat debit de 5.000 lei debit din 2013-

Acele sume erau prescrise,nu va revenea obligatia sa le achitati,la vremea respectiva nu erati proprietarul bunului imobil
Dovada la dosar sunt chintalele ca eu nu am achitat întreținerea

Concret ati achitat sau nu cotele lunare de intretinere?
Nu ati clarificat
Despre ce adeverinta faceti vorbire?

Sunt multe aspect contradictorii ....
Concret din momentul când am luat apartamentul in chirie si pana in prezent sunt cu întreținerea la zi.
Cand am demarat procedura de achiziționare a locuinței, de la asociatie îmi dădea adeverința ca apartamentul are datorii de 56.000 lei. Tot cei de la asociatia au spus ca daca achit datoria îmi eliberează adeverința fără datorii.
După o perioadă de luptă prin instanta si pe cale amiabilă am decis să achit datoria, în ideea sa o recuperez după aceea, la sfatul unor avocații, dar cu condiția să achit direct la furnizor.
Cand am achitat la furnizor datoria am constata ca eu chiar dacă eram la zi cu întreținerea, asociația nu a plătit facturile pe perioada cat eram eu chiriaș 2012 până în 2020, adică avea debit din 2014, 2015, 2016, în afara de debit erau și penalizări. Adică asociația a achitat debitele restante pana in anul 2013 fără să achite și penalitățile pana in 2013.
Deci eu am achitat prima oară cota parte din factura furnizorului prin asociatie și a doua oara am plătit întreaga factura la furnizor și toate penalitatile, și cele pana in 2013 si dupa 2013. Totul a fost ca sa imi elibereze asocia adeverința ca nu am datorii.
Ce poate face sa imi recuperez bani.
Sper ca m-am exprimat bine.
Imi trebuia adeverința pentru dosarul de cumparare , exact procedura pentru achiziționare locuințele sociale de la primărie "ANL" si la MApN este aceeași procedura.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
eioan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile asociație de proprietari pentru un imobil executat silit. Razva1petru Razva1petru Cheltuielile asociație de proprietari pentru un imobil executat silit. În anul 2014, am cumpărat un imobil executat silit, care la momentul achiziției ... (vezi toată discuția)
Administratorul a plecat, iar noi figuram cu restanta, desi avem chitante la zi marianaionescu1 marianaionescu1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta, daca este posibil. Detin un apartament intr-un mic oras din Romania, acesta este inchiriat din 2014, ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)