avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ...

Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? Angajatorul meu vrea sa ma treacă absent nemotivat in zilele in care m-a forțat sa îmi iau concediu, deșii nu am semnat o cerere de concediu si nici măcar nu m-am inteles verbal, adică la negru sa îmi iau liber. In cazul in care sesizez ITM bănuiesc ca vor cere documente., nu vorbe.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 27 Septembrie 2022
Nu exista o prevedere legala care sa prevada expres pastrarea foilor de pontaj in original, semnate, pe hartie.
Foile de pontaj sunt documente care stau la baza intocmirii statutului de salarii.
Foile de pontaj sunt documente prin care se tine evidenta timpului de munca a salariatului, a orelor suplimentare, orelor de noapte, concediu de odihna, concedii medicale, invoiri si concediu fara salariu, absente nemotivate.

Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin Ordinul 3512/2008, instituie obligatia pastrarii in arhiva a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate.
Potrivit prevederilor acestei Norme, termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare pontaje lunare elena_1234 elena_1234 Buna seara, Cat trebuie pastrate in arhiva unitatii de stat pontajele lunare? Mai precis arhiva din anii 75-84 mai trebuia pastrata de catre un institut ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Numar ore lucrate mimi23 mimi23 Buna ziua! As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate. Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un ... (vezi toată discuția)