avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul la moștenire

Buna ziua ! In urma unui proces de succesiune , o bunica vrea sa treacă niște proprietăți doar pe numele soției , și nu și a soțului , deoarece soțul mai are un copil cu alta femeie și nu dorește ca acesta sa vina cu pretenții la teren . Se poate întocmii cumva contractul de succesiune astfel încât sa se specifice cine pot fi urmași și cine nu ? Ocolind in acest caz , copilul din alt concubinaj . Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 28 Septembrie 2022
Da , mama mai are un frate .
In afara de ce obține din partajul cu fratii, bunica mai are bunuri,
Daca mai are si nu il lasa pe baiat fara nimic, ii poate dona fetei ( mamei dvs) și astfel bunurile vor di proprii,nu ii imparte cu tatal dvs.
Tata nu are de ce se supara , el e proprietar pe bunurile facute impreuna cu mama sau pe alea moștenite de el de la parinti..
Atunci vedeti ca fiind o solutie sa nu se treaca nimic si pe numele tatei ? Conteaza daca acest trasfer de proprietate intre bunica si mama mea , este facut in timpul casniciei ? II revin automat tatei drepturi sau totul depinde de mama dupa aceea ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ii doneaza mamei va fi bun propriu ql mamei, daca " ii vinde", va fi bun comun cu tatal dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)