avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ACTE PENSIONARE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ACTE PENSIONARE Buna ziua, In urma cu cateva zile am solicitat unei firme de ...

Buna ziua,
In urma cu cateva zile am solicitat unei firme de arhivare, informatii privind modalitatea de a intra in posesia actelor necesare pentru pensionare ( vechime , sporuri de noapte , acord global , venit net, etc.). Am fost informat ca trebuie sa le trimit copie dupa cartea de munca si CI si sa achit cca 800 lei pt fiecare firma la care am lucrat. ( 6 firme x 800 = 4800 lei ) . Este corect ? Astept raspunsul dvs. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 4 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art. 161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
....

Insa fiind vorba despre detinatori privati , acestia pot solicitate astfel de taxe... Singurii care va pot spune sunt cei de la Arhivele Nationale ....Serviciile arhivistice prestate de către operatorii economici autorizați în prestarea de servicii arhivistice se efectuează contra cost, pe baza unor tarife ale căror limite maxime sunt stabilite de Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, cu avizul Arhivelor Naționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt eliberarea unei adeverinte de vechime în muncă, o societate ... Viorel Balica Viorel Balica Pt eliberarea unei adeverinte de vechime în muncă, o societate care a preluat arhiva fostei întreprinderi la care am lucrat , imi cere o sumă de bani ... (vezi toată discuția)
Este normal ca pentru eliberarea a doua adeverinte să ți se ceară 3000 de lei? Aida2016 Aida2016 Buna seara.Este normal ca pentru eliberarea a doua adeverinte din arhiva ,necesare in dosarul de pensionare,sa se perceapa un cost de aproximati 3000(trei mii ... (vezi toată discuția)
Taxa eliberare adeverinta vechime de arhiva Cristina Filimon Cristina Filimon Este legal ca deținătorul autorizat al arhivei fostului angajator (care a fost radiată) să ceară o taxă pentru eliberarea unei adeverințe de muncă de ... (vezi toată discuția)