avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inducerea în eroare -exhumare Eu si fratele meu avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inducerea în eroare -exhumare Eu si fratele meu avem calitatea ...

Inducerea în eroare -exhumare
Eu si fratele meu avem calitatea de moștenitori al unui loc de veci, fiecaruia revenindu-ne 1/2 din masă succesorala. Conform certificatului de moștenitor din 2018, locul de veci nu a fost partajat, deci nu există vreun act oficial care să ateste că mie îmi revine locul 1 și lui locul 2 sau invers. Bănuiesc că acest aspect urmă să îl discutam. De asemenea, pe o jumătate a locului de veci sunt înmormântati părinții noștri, cealaltă jumătate fiind liberă.
Acum 2 saptamani fratele meu a decedat, eu aflând de deces de la persoana care se ocupa de cimitirele din oraș printr-un mesaj în care îmi solicita urgent sa ajung la biroul dumneaei pt. a vorbi. Ajunsă acolo, mi-a spus că prin decesul fratelui meu eu sunt singura moștenitoare acum a locului de veci, având nevoie de semnătură mea pentru a-l înmormânta si mi-a pus în fața o declarație consimțământ completată de dansa, cerandu-mi s-o semnez. După ce am semnat, am iesit impreuna din birou si mi-a spus că tatăl meu va fi exhumat si in locul lui va fi pus fratele meu pentru ca aceasta ar fi fost dorința lui inainte de a muri, Am fost șocata si nu mi-a venit sa cred ce mi-a spus.
Mentionez ca nu exista niciun document oficial cu privire la această dorință, iar în discuțiile avute niciodată nu vorbea de moarte desi era bolnav si nici ca ar dori să fie înmormântat cu părinții noștri.
Șocul prin care am trecut a fost si mai mare, când a doua zi la orele 7.00 groparii se pregăteau s-o scoată și pe mama la cererea cumnatei mele si a responsabilului cimitirului, lucru care nu s-a concretizat deoarece le-am adus la cunoștință că voi suna la 112 si voi chema poliția.
Consider că mi s-a adus un grav prejudiciu moral, pentru ca, daca responsabila cu cimitirele mi-ar fi spus de la început de exhumare, nu aș fi semnat acea declarație, mai ales că cealaltă jumătate a locului de veci este liberă.
Un alt aspect il reprezinta faptul că în declarația completată de doamna respectivă este menționat că eu am calitatea de "concesionar/mostenitor al locului nr. 1" , Este adevarat ca sunt concesionar/ moștenitor, dar nu a locului nr.1, ci a 1/2 din masă succesorala. Doamna nu mi-a spus că locul nr.1 este cel al părinților, eu am crezut ca referirea se face la jumătatea liberă pe care pot fi înmormântate si 3 persoane daca se face un cavou.
Nu doresc exhumarea fratelui meu, însă apreciez ca in mod intenționat am fost indusă în eroare, fiindu-mi prezentată o falsă realitate.
Intrebarea mea este daca doamna respectivă poate fi trasă la răspundere.

Alte discuții în legătură

Fratele meu a decedat pe 3 mai anul acesta și este îngropat ... GMYN GMYN Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj am și eu o problemă. Fratele meu a decedat pe 3 mai anul acesta și este îngropat în locul mamei mele. Locurile de ... (vezi toată discuția)
Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea proprietarului ContSters379157 ContSters379157 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as dori putina consultanta daca se poate. Sunt proprietarul unui loc de veci, unde a fost demult, in 1986 inmormantat ... (vezi toată discuția)
Soțul meu, decedat de 11 ani, a fost înmormântat la momentul respectiv de fratele lui, în locul său de veci. cum pot să-l aduc în mormântul familiei noastre? EuMira EuMira Soțul meu e decedat de 11 ani. Fratele lui avea loc de veci si l-a înmormântat acolo. Intre timp si eu am cumpărat un loc de veci si as vrea sa-l deshumez ... (vezi toată discuția)