avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca si contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca si contract de munca

buna ziua
eu lucram in bucuresti la o firma particulara.
as dori sa aflu cumva urmatoarele:
-daca contractul meu individual de munca a fost inscris
-daca cartea mea de munca are inscrisurile la zi ,cum pot sa aflu aceasta,cum pot sa o retrag,( se poate face si telefonic o programare pentru ridicarea ei ?)

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 10:42, 20 Ianuarie 2010
Puteti merge la ITM si solicita eliberarea CM pentru 24h. In conditiile in care CM se afla la ei o veti primi sub semnatura, dar este posibil ca ea sa fie la firma, asa ca va trebui sa solicitati in scris eliberarea ei si de la firma. Este bine sa faceti cererile simultan pentru a economisi timp, si functie de raspuns sa continuati.
Aceste informatii nu vi le putem oferi noi.

Faceti o solicitare scrisa catre ITM Bucuresti, adresa Bd. Octavian Goga nr.2, sector 3 Bucuresti
In acest moment nu mai lucrati?

Puteti solicitat o copie dupa carnetul de munca si atunci vedeti daca inscrierile sunt la zi,daca nu mai lucrati la firma respectiva sunt obligati sa va restituie carnetul de munca la incetarea activitatii.

Pentru inregistrarea CIM va puteti adresa ITM-ului dar in mod normal trebuie sa primiti un exemplar.
Prima observatie pe care o fac, este aceea ca angajatorul dumneavoastra trebuia sa va inmaneze dupa inregistrarea la ITM, un exemplar al contractului de munca.
Puteti sa luati legatura cu angajatorul si sa aflati aceste informatii. Oricum in mod normal el ar trebui sa va elibereze carnetul de munca la incetarea CIM.
Daca nu puteti lua legatura cu angajatorul, puteti sa va adresati inspectoratului Teritorial de Munca unde isi are sediul firma si in baza datelor de identificare ale acesteiasa solicitati inspectorului care se ocupa de aceasta firma, sa va ofere informatiile pe care le doriti. Nu incercati telefonic deoarece nu veti avea succes. Puteti incerca sa solicitati datele printr-un e-mail, dar ma indoiesc sincer de reusita. Va recomand sa veniti personal in Bucuresti si sa va adresati printr-o petitie scrisa catre ITM la registratura din strada Radu Voda.

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca ancadaniela75 ancadaniela75 Eu mi-am dat demisia de la 1 iunie cu preavizul de 15 zile. De pe 16 iunie am incetat activitatea in acea firma. Am tot sunat la firma si mi s-a spus ca mai ... (vezi toată discuția)
Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Fara carte de munca dragomirelena78 dragomirelena78 Cum se procedeaza cu persoanele care te angajeaza fara contract,te tin doua saptamani, te muncesc si nu ti plateste munca. Unde se reclama?Elena (vezi toată discuția)