avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Dacă o persoană lucrează ture de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Dacă o persoană lucrează ture de noapte de 8 ...

Bună seara!
Dacă o persoană lucrează ture de noapte de 8 ore, perioada de repaus trebuie să fie de 12 ore????
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 6 Octombrie 2022
Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore decat in cazul in care majorarea acestei durate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil si numai in situatia in care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite in contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.

In situatia prevazuta mai sus, angajatorul este obligat sa acorde perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare in bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.

In cazul muncii in schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore intre schimburi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea lucrează ca asistentă medicală în ture ... Anon2001 Anon2001 Buna ziua. Mama mea lucrează ca asistentă medicală în ture de 12 ore cu 24 de ore de repaus de mai mulți ani. În ultima tură de noapte (de la 19:00 ... (vezi toată discuția)
Sunt considerate ture de noapte sau nu? florinsadova florinsadova Suntem un colectiv de 7 oameni ce facem permanenta la un obiectiv.Facem ture 12 cu 24 respectiv, zi 12ore si noapte 12 ore programul incepand de la 7 dimineata ... (vezi toată discuția)
Compania la care sunt angajat ma Sabin1G Sabin1G Compania la care sunt angajat ma \"obliga\" sa lucrez 15-16 nopti consecutive avand in schimb liber 14-15 nopti. Este legal acest lucru? (vezi toată discuția)