avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutați In data de 28 August ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați In data de 28 August am atins ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutați
In data de 28 August am atins o mașina foarte puțin ,am oprit ..mașina având o zgârietură de maxim 3 cm ,și cunoscând proprietarul n-am fost la politie sa anunț ,însă m-am trezit ca proprietarul autoturismul s-a dus a doua zi la politie .
Am fost chemată după o luna la politie ,am recunoscut fapta si mi s-a făcut 2 procese verbale ,unul pentru dauna cu suspendarea permisului pe 90 zile cu amenda de 652 in 15 zile iar celălat pe 30 zile suspendare a permisului fără amenda pentru ca nu m-am prezentat in 24 ore .
Am fost si am dat examen pentru redobândire a permisului iar când am ieșit de la examen am întrebat când pot sa vin sa-mi iau permisul insa mi s-a spus ca trebuie sa mai dau un examen pentru celălat proces verbal cu suspendare 30 zile ..Specific ca ambele procese au data trecută de începerea suspendării a permisului cu 28 August .
Cei de la ghișeu mi-ai spus ca a greșit agentul când a trecut data la cel de-al doilea proces cu suspendate 30zile.
Acum eu ma întreb ,dacă ambele procese au data trecuta de suspendare. 28 August ,nu se suprapun?
De ce treb sa aștept încă 30 zile ?
Mi-au dat o foaie in care sa fac plângere la comandat precum ca agentul a greșit data .
Ce ma sfătuiți sa fac?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:37, 6 Octombrie 2022
Nu trebuie sa faceti nici o plingere la comandant, nu e treaba dvs. ca agentul constatator a pus aceeasi data. Sunt documente oficiale si nu se pot modifica.
Nu scrie nicaieri in lege ca se dau examene separate, daca in aceeasi zi au fost intocmite 2 PV de contraventie. In lege scrie ca se da reducere pentru savirsirea UNOR contraventii, nu a uneia. Deci nu e interzis sa dai un examen pentru contraventii din aceeasi zi, consemnate prin 2 PV.
Trebuie sa faceti doar o cerere scrisa, doar asa se acorda reducerea.

Reducerea se acorda conform art. 104 alin 1 din OUG 195/2002 :

Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Ar trebui sa va reduca cu 30 de zile, pentru primul PV si cu 10 pentru al doilea.

Daca va da raspuns in scris ca nu poate, va trebui sa-l dati in judecata pe acel functionar public politist, la instantele de contencios administrativ, pentru "paguba" produsa si sa-i cereti daune materiale+cheltuieli de judecata. Angajati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ... florin0369 florin0369 Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto pe perioada determinata CarolinaR CarolinaR Buna ziua, Am o intrebare: mi-a fost suspendat permisul auto in baza OUG 195/2002, art. 101, insa in procesul verbal nu este mentionata nicaieri nici ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere strain andreictin andreictin Buna ziua, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei legale de viteza. In conditiile in care permisul ... (vezi toată discuția)