avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare casa demolabila si teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare casa demolabila si teren

Buna ziua,

Daca vreau sa vand o casa demolabila si terenul aferent, sunt obligata sa fac cadastru si intabulare? In cazul in care casa este demolabila, mai trebuie sa fac cadastru si intabulare si pentru constructie sau este suficient numai pentru terenul respectiv?
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si care este baza legala.
Ce se intampla in situatia in care suprafata efectiva a terenului este mai mica decat cea trecuta in contractul de vanzare-cumparare, titlul de proprietate, intrucat unul sau mai multi vecini au intrat pe terenul meu, in momentul in care au refacut gardul?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:51, 13 Iunie 2012
Ca sa vindeti orice imobil cu act autentic (la notar) trebuie obligatoriu efectuate cadastrul si intabularea. Daca casa este demolabila...sunt doua variante: fie obtineti autorizatie de demolare, o daramati, intabulati ulterior terenul si cu asta basta, fie o intabulati si pe ea, vindeti teren+constructie si este problema cumparatorului ce face mai departe.
Daca diferenta rezultata in urma masuratorilor dintre TP si realitatea din teren este mai mare de 5%, nu cred ca veti putea face intabularea terenului; trebuie ca vecinii sa-si retraga gardurile, fie de bunavoie, fie in urma unei actiuni in granituire introdusa de dvs. la instanta judecatoreasca.
Autorizatia de demolare se elibereaza pentru un imobil ce are deja cadastru si trebuie proiect de demolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard vecin pe terenul meu Istrian Istrian Buna ziua, Am incercat sa gasesc pe discutiile existente un raspuns la dilema cu care ma confrunt dar nu am reusit sa identific. Pe scurt situatia este ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. cum procedez legal ca să-i demolez construcția? miron lucian ionut miron lucian ionut Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)