avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Participatia improprie si despagubirile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Participatia improprie si despagubirile

1. o persoana gasita vinovata de participatie improprie poate fi obligata prin sentinta la plata in solidar cu ceilalti vinovati din dosar a tuturor despagubirilor catre persoanele vatamate?

2. o firma care a trecut printr-un proces de reorganizare (a intrat si a iesit din insolventa) imi datora bani inainte de a intra in reorganizare judiciara. In conditiile in care nu m-am inscris la masa credala intiala, DAR am un document semnat si stampilat dupa iesirea din insolventa de catre administratorul firmei prin care care mi se recunoaste creanta, mai pot cere aceasta suma ca despagubire in cadrul unui doar penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 08:44, 28 Octombrie 2014
1. Potrivit art. 1382 Cod civil, cei care răspund pentru o faptă prejudiciabilă sunt ţinuţi solidar la reparaţie faţă de cel prejudiciat.
2. Fiind vorba de o datorie, ea poate fi cerută pe calea dreptului comun în materie civilă.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata creanta de catre debitor creditorului madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, In situatia in care un debitor intra in procedura de insolventa (cu reorganizare) si creditorul lui se inscrie la masa credala, poate debitorul ... (vezi toată discuția)
Insolventa marius68marius marius68marius Buna ziua, in situatia in care eu creditor am un dosar suspendat in baza art.75 din legea 85/2012 cu creanta inscrisa ulterior in masa credala. In ce ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract + depagubiri in insolventa neagogu neagogu Buna ziua, M-ar interesa un raspuns la o situatie legata de insolventa. Sunt creditor la o firma aflata in insolventa, in cadrul unui contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)