avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune

care este procedura in cazul mai multor creditori . daca un cedent cedeaza o creanta catre un cesionar dar anterior acestei cesiuni creanta a fost cedata catre finante cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:54, 20 Ianuarie 2010
daca aceeasi creantă se cesionează catre mai multi cesionari, va avea prioritate acela care notifică primul deb cedat sau obtine din partea acestuia acceptarea prin înscris autentic, va deveni terţ fată de celelalte acte de cesiune facute de cesionar.
dar daca prima data ne-a fost notificat de catre finante iar dupa cateva luni un contract de cesiune catre o alta companie iar noi am platit o parte din suma catre finante cum procedam, platim in continuare catre finante?
buna ziua!
până la indeplinirea formalităţilor cerute de lege debitorul cedat poate sa ignore cesiunea, deci el poate plati în mod vaalbil cesionarului, îi poate opune compensaţia.
dupa notificare platiti cesionarului.
buna ziua. Intrebarea este carui cesionar daca sunt mai multi si anume in iunie - finantele, in octombrie o companie? iar noi am platit deja la finante o parte din suma mai mult de jumatate din debit
buna ziua!
cesionarului care v-a notificat primul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)