Buna ziua! Mama s-a pensionat anticipat in anul 2010. In anul 2014, trece la pensie limita de varsta, La acea data 2014, nu i s-a acordat indicele de corectie. Nu am observat acest lucru, sau mai bine zis , nu am stiut de acest indice, am aflat abia acum , am facut cerere luna trecuta , septembrie 2022 si a primit recalculare pe indice de corectie care se plateste incepand cu data de 6.12.2021. Intrebarea este: de ce s-a acordat cu anul 2021 si nu cu data trecerii la limita de varsta, respectiv anul 2014. Iar ca procent i s-a acordat cel din 2014 adica 1,07. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua! Casa de Pensii , i-a acordat mamei indicele de corectie in procent de 1,07, procent care se aplica in anul 2014, an in care a indeplinit conditiile pentru pensie limita de varsta, In schimb plata acestor drepturi se efectueaza incepand du data de 06.12.2021..
Ce raspuns ati primit la cerere , sau nu vi s a raspuns ! adica macar un raspuns de genul , asa prevede legea ca acest indice sa se aplice cu valoarea din anul iesirii la pensie respectiv 2014 in anul 2022 !
Motivarea a fost..... Revizuirea drepturilor de pensie s-a efectuat in baza dispozitiilor Curtii Constitutionale nr,. 670/2021., iar plata drepturilor se face incepand cu data de 06,12,2021.
Indice de corectie
delia2007
Buna ziua! Mama s-a inscris la pensie anticipata in anul 2009, iar in anul 2014 a trecut la pensie limita de varsta. Primeste indicele de corectie doar din ... (vezi toată discuția)