avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Bunul dobandit de soti in timpul sasniciei, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Bunul dobandit de soti in timpul sasniciei, (apartament), ...

Buna ziua.
Bunul dobandit de soti in timpul sasniciei, (apartament), dupa decesul unuia dintre ei, se imparte intre sotul ramas in viata si rudele celui decedat? Mentionez ca sotii nu au copii. Se poate face acte ca numeni sa nu aiba parte decat sotul ramas in viata? Exista lege?. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:17, 14 Octombrie 2022
Buna ziua,
Se poate face testament, donatie, daca parintii sotilor nu mai sunt in viata si nu au copii.
Daca parintii sunt in viata... eu zic ca ar trebui un contract de vanzare-cumpare intre soti pentru ca parintii sunt mostenitori rezervatari si au dreptul la o cota din bunuri, chiar daca exista act de donatie.
Si de la parintii aceste bunuri pot ajunge la mostenitorii dumnealor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
Ionut.ion, utilizator
ce mostenitori are sotul ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Acte necesare SerenaB SerenaB Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Impartirea cotelor marryy_lm marryy_lm Buna ziua,va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei mele. Am avut o locuinta de stat si am cumparat-o integral in timpul casatoriei.Pe contractul de ... (vezi toată discuția)