avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa judiciara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa judiciara

Buna ziua
Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: minu , utilizator 16:10, 20 Ianuarie 2010
Taxa de timbru este de 2247,2 lei, plus 5 lei timbru judiciar.

LEGE Nr. 146 din 24 iulie 1997
privind taxele judiciare de timbru

ART. 21
(1) Persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 193/2008.
(2) Instanţa acordă persoanelor juridice, la cerere, facilităţi sub formă de reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru acţiuni şi cereri introduse la instanţele judecătoreşti, în următoarele situaţii:
a) cuantumul taxei reprezintă mai mult de 10% din media venitului net pe ultimele 3 luni de activitate;
b) plata integrală a taxei, potrivit art. 20, nu este posibilă deoarece persoana juridică se află în curs de lichidare sau dizolvare ori bunurile acesteia sunt, în condiţiile legii, indisponibilizate.
(3) În mod excepţional, instanţa poate acorda persoanelor juridice reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în alte cazuri în care apreciază, faţă de datele referitoare la situaţia economico-financiară a persoanei juridice, că plata taxei de timbru, la valoarea datorată, ar fi de natură să afecteze în mod semnificativ activitatea curentă a persoanei juridice.
(4) Reducerea taxei de timbru poate fi acordată separat sau, după caz, împreună cu eşalonarea sau amânarea plăţii.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru e asa mare cum spune avocatul? Alexonne Alexonne Buna ziua.as dori f mult sa aflu dc avocatul a tras o mare glorie cu taxa judiciara .am sa va explic in mare.cineva are de recuperat o suma de bani respectiv ... (vezi toată discuția)
Taxa partaj 3% ANDRONESCU ANDRONESCU Am inceput in aprilie 2009 procesul de partaj cu fostul sot. Am platit taxa de timbru, taxe pentru emitere de extrase de carte funciara, jumatate din taxa ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi scutit un pensionar de la plata taxei de timbru intr-un dosar civil victorn victorn va rog daca se poate sa-mi spuneti dispozitia legala in baza careia un pensionar cu o pensie de 40 lei poate fii scutit de plata taxei de timbru care este de 5 ... (vezi toată discuția)