avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import marfa din Hong Kong prin Germania.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import marfa din Hong Kong prin Germania.

Buna ziua,

O persoana juridica din Romania, platitoare de TVA , achizitioneaza marfa din Hong Kong prin Germania.
Factura este emisa de firma din Hong Kong, iar pe factura este mentionat "trimisa in depozit Germania" . Din Germania, marfa ajunge direct la clientul din Slovenia caruia firma din Romania ii factureaza in regim de scutire de TVA.

Cine si cand trebuie sa plateasca TVA ul aferent acestui import din Hong Kong si cum se declara aceasta achizitie (achizitie intracomunitara, import)?
Vanzarea catre clientul din Slovenia poate fi considerata operatiune triunghiulara?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Triunghiulara ciustina ciustina Buna ziua, avem urmatoarea situatie: firma noastra (A) achizitioneaza din Germania de la firma B piese de comert (materiale folosite la obtinerea produsului ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Operatiune economica cu 4 informatiioperatiuni informatiioperatiuni Buna ziua, Avem urmatoarea situatie societate A (Romania) - producator societate B (Italia) care are reprezentant fiscal in Romania societate C ... (vezi toată discuția)