avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire bunica .. decedata in 1997 (ar fi avut teren ...

Renuntare mostenire bunica
.. decedata in 1997 (ar fi avut teren agricol si casa iar numai casa lasata testamentar altui fiu care este in viata) , unul din fii decedat dupa bunica si apoi sotia lui decedata (aveau un apartament al sotilor in alt judet cumparat de ei in rate), unica fiica (nepoata) a facut succesiunea dupa tata si mama (apartamentul parintilor), ulterior a aflat de la unchi ca nu s-a facut succesiune dupa bunica. Poate renunta la mostenire dupa bunica (bunica ar mai avea un alt fiu in viata si o alta nepoata de la un alt fiu decedat anterior bunicii) fara sa-i afecteze succesiunea dupa parinti (au trecut mai mult de doi ani de la decesul parintilor)?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:29, 26 Octombrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există printre cititori un student din anul IV care ar putea să-i explice doamnei raluk (ce lasă să se înțeleagă că ar fi notar, deși undercover poate să fie și portar la vreun birou notarial) de ce nu este aplicabil în speță articolul citat? Și în ce condiții, mai exact, se poate discuta despre retransmiterea dreptului de opțiune? (aceasta fiind denumirea marginală a art. citat).

Pentru dvs. Dr_Cristina, dacă doriți, mă puteți suna și vă ofer orice explicație pe gratis.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne fereste! de cand se aplica noul cod civil unei succesiuni deschise in 1997??? Si de cand e cineva legat de o mostenire ca iobagul de glie??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire 2 law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Am o alta problema:un apartament proprietatea bunicilor A si B.Bunicul B este decedat.Cei doi au un fiu si o fiica,de asemenea decedata.In apartament,in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)