avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este paralizata ...

Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat.
Mama mea este paralizata de 20 ani.Primeste pensia intr-un cont bancar unde avea împuternicire tatăl meu.In urma cu un an,tata a rătăcit cardul atasat la contul de pensie al mamei și l-a blocat prin apel telefonic.Mergand la banca sa solicite altul,s-a constatat ca ii expirase împuternicirea.Acum mama nu are acces la bani.Nu poate merge sa semneze la notar o alta împuternicire pentru ca starea ei de sănătate s-a mai degradat între timp.Are deficit de vorbire și nici nu poate scrie.Cum putem proceda sa refacem acea împuternicire.Multumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:34, 27 Octombrie 2022
Notarul nu este medic.
Vorbiți și cu medicul de familie.

Sfatul meu este sa faceți prin postas.
Nu cred ca veți rezolva și poate dura câteva luni de zile dacă vreți pe card.

Nu este deloc clar nici de ce nu ati vrea prin poștă.
Mie imi pare ceva suspect.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Notarul dacă consideră că mai are un gram de discernământ, îi dă procură pe maxim 1,5 ani, adică un an si jumate, și apoi iar va trebui altă procură.

Ăsta e dezavantajul, adică termenul scurt al procurii notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala cora1 cora1 Buna ziua, Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cyan cyan cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind ... (vezi toată discuția)
Persoana handicap grav - asistență notariala anca@qui anca@qui Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, ... (vezi toată discuția)