avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara. Persoana care deține în proprietate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara. Persoana care deține în proprietate două sau ...

Bună seara.
Persoana care deține în proprietate două sau mai multe imobile, are drept la ajutorul de încălzire, conform legii 226/2021?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: reticent , utilizator 08:21, 27 Octombrie 2022
"Conform Legii nr. 226/2021 nu pot beneficia de acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței familiile sau persoanele care:
• au clădiri sau alte spații locative altele decât locuința de domiciliu;
• au terenuri în intravilan care depășesc 20 arii.
• au un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani;
• au mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani;
• au autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze;
• au utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată, utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale, utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
• au depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei;
• au suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie."

Deci, nu poate beneficia.

Mulţumesc pentru răspuns, dar Legea spune că
Art.8 (1) Ajutorul pentru încălzire se acordă numai pentru o singură locuință, respectiv pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.
Lasă loc de interpretare.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
reticent, utilizator
iată ce spune Articolul 8
(1) Ajutorul pentru încălzire se acordă numai pentru o singură locuință, respectiv pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.(2) În situația în care două sau mai multe familii sau persoane singure locuiesc în același spațiu locativ, ajutorul pentru încălzire prevăzut la art. 6 alin. (2) lit. a)-c) se acordă în numele titularului contractului/convenției individuale încheiat/încheiate cu furnizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de incalzire coman cristina coman cristina dac am un tractorU650 ,o combina o masina dacia ,mai beneficiez de ajutorul de incalzire,caci oricum iarna nu am activitate cu ele,deci nici venit (vezi toată discuția)
Obținere ajutor social elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,sotul meu a fost diagnosticat in iunie 2017 ,cu NEOPLASM UNGHI HEPATIC COLONIC STENOZANT(EDI biopsie,HP:ADK G1),pentru care a si fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea primariei Mi. Re. La Mi. Re. La Buna ziua. As vrea sa aflu de ce ajutoare au dreptul, o familie cu 10 copii, locuiesc la țara, nu au titlu de proprietate de pământ, și-au ridicat acuma o ... (vezi toată discuția)