avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar

In cazul in care 2 mostenitori ai unui imobil si a unei sume de bani doresc partaj voluntar prin care imobilul sa revina unuia dintre ei se poate face trecerea imobilului direct de pe numele defunctului pe numele unuia dintre ei?
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
ruxyradu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:49, 26 Aprilie 2023
Mergeti cu actele la notar.
O sa va explice.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Reprezint pe unul din frati, domiciliat in strainatate. si am fost cu celalalt frate la notar. In procura primita scrie ca partajul se va face astfel: apartamentul de 3 camere il primeste unul, iar celalalt toata suma de bani din contul bancar. La momentul succesiunii, suma de bani era mai mica decat cea actuala (s-au acumulat dobanzi) Cui revine dobanda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aluia cu suma de bani, daca asa s-au inteles.
Intre timp, fratele din Romania nu mai doreste partajul voluntar si vrea in prima instanta sa ia 1/2 din suma de bani, stiind ca partajul in instanta pentru apartament este foarte anevoios pentru cel din strainatate, Cu procura pentru partajul voluntar pot merge la banca pentru a face impartirea banilor conform certificatului de mostenitor sau e necesara alta procura? E mai bine sa se faca impartirea banilor odata cu partajul in instanta al apartamentului?
Nu prea se înțelege situatia juridică la un mod limpede de gen cristal.
Dobânzi nu se dau.
Mergeti cu actiunea și documentele la avocat daca vreti sa va lămuriți.

Daca ati stabilit deja nu va mai judecati.
Sa vada avocatul din localitatea dvs. actele.
Asa se lămuresc oamenii pentru ca altfel pot apărea erori chiar și în discuțiile telefonice fără analiza de acte.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Partajul AlinaLavinia AlinaLavinia Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Cum pot 2 frati sa imparta 2 apartamente pe care ambii sunt coproprietari? ... on64 on64 Cum pot 2 frati sa imparta 2 apartamente pe care ambii sunt coproprietari? Eu si cu fratele meu detinem cota parte 1/2 la 2 apartamente si 1/2 la un ... (vezi toată discuția)