avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot 2 frati sa imparta 2 apartamente pe care ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot 2 frati sa imparta 2 apartamente pe care ambii sunt coproprietari? ...

Cum pot 2 frati sa imparta 2 apartamente pe care ambii sunt coproprietari?

Eu si cu fratele meu detinem cota parte 1/2 la 2 apartamente si 1/2 la un garaj
Am vrea sa ni le impartim si sa ramanem fiacare cu cate un apartament iar garajul sa devina proprietatea unui singur frate.
Am inteles ca anul acesta din punct de vedete financiar cel mai convenabil ar fi un partaj voluntar.
Am putea face partaj voluntar la notar?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 10:25, 16 Noiembrie 2023
da, veti face partaj la notar.
Cel mai bine este să faceți un partaj voluntar la notar, să vă înțelegeți cine și ce ia, pentru a evita un proces lung și anevoios. Cu privire la garaj, cel care rămâne cu acest bun imobil va trebuie să-l despăgubească pe celălalt frate cu jumătate din valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept un sfat tsd tsd In urma cu 6 ani mi am pierdut ambii parinti intr-un accident de masina,de atunci locuiesc impreuna cu fratele meu.Acum eu as vrea sa impartim(vindem) bunurile ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar ruxyradu ruxyradu In cazul in care 2 mostenitori ai unui imobil si a unei sume de bani doresc partaj voluntar prin care imobilul sa revina unuia dintre ei se poate face trecerea ... (vezi toată discuția)