avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reinnoire contract arendare dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului. Buna ...

Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului.

Buna ziua, eu mostenesc un contract de arendare ca arendator ce expira la anul. Intentionez sa vand terenul dupa ce acesta expira deci nu ma intereseaza prelungirea lui. Ce ma intereseaza insa este trecerea contractului pe numele meu deoarece numai asa pot beneficia de indemnizatia de arendator de la APIA pentru terenul mostenit. Care ar fi calea de urmat? Act aditional? Un nou contract cu termenul mai scurt (pana la expirarea celui vechi)?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2022
DragosParis, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 20:46, 5 Noiembrie 2023
Buna ziua,
Ati dezbatut succesiunea?
Aveti certificat de mostenitor?
Da, am certificat de mostenitor

Multumesc
Cu certificatul de moștenitor încheiați un nou contract de arendă pe numele dvs, cel vechi își încetează efectele prin decesul arendatorului.
Kyandra a scris:

Cu certificatul de moștenitor încheiați un nou contract de arendă pe numele dvs, cel vechi își încetează efectele prin decesul arendatorului.


Noua lege a arendei spune altfel

– art. 1850 (Cazurile speciale de încetare sau de menținere a contractelor) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Contractul de arendare încetează prin incapacitatea sau falimentul arendașului.
(2) În cazul decesului arendatorului, moștenitorii sunt obligați să mențină contractul de arendare pe durata încheiată cu arendașul.
Imi cer scuze, dar ”Noua lege a arendei” a căzut la CCR.
Parcă miercuri – 11 octombrie, un proiect de lege pentru modificarea Codului Civil, a fost depus în parlament, iar până la promulgare... , mai va!.

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces arendator orianadiana orianadiana Buna ziua, cum se procedeaza corect in cazul decesului arendatorului? Se reziliaza contractul printr-o decizie a arendasului si se inceie un contract nou cu ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)