avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract plata Fotomodel
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract plata Fotomodel

Salut. Vreau sa fac sedinte foto nud si/sau portret. Cat ma costa elaborarea unui contract in care "modelul" este platit pt. ca sta la poze (pozeaza). Pozele respective vor fi folosite pt. uz personal: pe site uri de socializare site uri personale si site uri de profil : pot fi site uri de profil de fotografie (in care sunt si nuduri ) sau (daca este necesar) siteuri in care imi prezint munca pt. a atrage alti clienti - Only fans de exemplu. Pozele mai pot fi folosite spre vanzare oflne (sa faca parte dintr un calendar) sau online. Multumesc frumos pt. informatii
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:50, 3 Noiembrie 2022
Puteti trimite mesaje private la mai mulți avocati și sa ii întrebați.
Costurile diferă în funcție de complexitate.
Nu exista un onorariu universal valabil pentru asa ceva.
Avocatul va poate asista și la momentul semnării contractului.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu am sperat cu postarea asta sa primesc ceva oferte (orientative macar) de la cativa dintre ei. Scopul sedintelor foto este in sine frumosul nu monetizarea lui (dar vreau sa fiu acoperit in cazul in care le vand) si mai ales in cazul in care fotomodelul decide ca nu mai vrea sa mai fie online si imi cere sa dau fotografiile jos (asta este problema reala care vreau sa o acopar).
Nu veți primi oferte publice, niciun avocat serios nu face așa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul fotografului asupra pozelor ionicapacoste ionicapacoste Buna. Vreau sa fac o sedinta foto nud. Vreau sa am dreptul sa public acele poze pe site ul personal, pe alte site uri de fotografie si nu numai. Modelul va fi ... (vezi toată discuția)
Legislatie internet radumir radumir Buna ziua, Situatia este in felul urmator : exista un blog functional. Posturile sunt compuse din informatii si poze preluate de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)