avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, am o intrebare si as dori un răspuns daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, am o intrebare si as dori un răspuns daca sunteti amabili. ...

Buna, am o intrebare si as dori un răspuns daca sunteti amabili.
Soțul meu e in pensie de boală, cardiac, cu doua stenturi , ia tratament zilnic, dar pensia e de 1000 lei. Ar putea munci la o firma mare la fix 4 ore fiind mecanic auto experimentat, nu face efort, mai mult verifica pe calculator defectiunile utilajelor. Firma respectiva îi ofera un salariu de 4500 lei !!! Se poate verifica orele in care munceste. Avand acest salariu, ar mai beneficia de pensie? Intreb pt ca daca nu ar mai beneficia de pensie ar fi foarte greu, pt noi. Si eu sunt tot in pensie de boala dar eu nu mai pot munci! Multumesc pentru eventualul răspuns. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde, sa stie ce decizie sa ia!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:42, 5 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
N-ați spus gradul invalidității - se poate angaja cu jumătate de normă dacă e de gradul III:

Beneficiarii pensiei de invaliditate pot cumula veniturile în funcție de gradul de invaliditate. Mai exact, cei cu gradele I și II de invaliditate nu pot cumula pensia cu venituri din salarii, ci doar cu venituri din activități independente.

Spre deosebire de aceștia, cei încadrați în gradul al III-lea pot obține, pe lângă pensia de invaliditate, atât venituri din activități independente, cât și din salarii, în limita a jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă.

www.avocatnet.ro/articol_588...
Multumesc frumos pentru răspuns! E de mare ajutor.
Este gradul III de invaliditate. Conteza salariul care i se oferă? Nu vrea sa rămana fără pensie, si consideram ca salariul care i se ofera e mare. Îl vor la acel loc de muncă pentru ca e foarte priceput, are experienta de 30 ani .
Nu contează ce salariu primește, nu îi afectează indemnizația. Doar durata timpului de lucru are limită - nu are voie să depășească 4 ore/zi (bănuiesc că programul normal e de 8 ore).
Spor și sănătate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)
Pensionat pe caz de boala gabriela constantinescu gabriela constantinescu Mă lămuriți și pe mine Va rog? Un pensionar pensionat pe caz de boala, dacă îl vezi că muncește de 15 ani și nu pare să aibă vre-o problema de ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)