avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionat pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionat pe caz de boala

Mă lămuriți și pe mine Va rog? Un pensionar pensionat pe caz de boala, dacă îl vezi că muncește de 15 ani și nu pare să aibă vre-o problema de sănătate, credeți că e corect să primească pensie pe caz de boala, in loc sa se bucure de acei bani cineva care are nevoie reală și e bolnav adevărat? Unde se poate face o sesizare pentru o verificare? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:31, 6 Februarie 2019
Daca gradul de invaliditate este III, atunci are dreptul sa lucreze in regim de 4 ore/zi.

Raspuns dat de fostul CNPAS in anul 2011
In situatia in care persoana pe care doriti sa o reclamati beneficiaza de pensie de invaliditate, va informam ca reclamatiile se fac la comisia de expertiza medicala a judetului de domiciliu, precizand datele dvs. de identificare cat si cele ale persoanelor reclamate.
Vă mulțumesc. Gradul de invaliditate este 2. În această situație are voie sa lucreze cu contract de munca 4 ore pe zi? Sau cît? Este vorba de un administrator de bloc.
Nu poate cumula pensia de invaliditate gradul II cu venituri salariale.
Vă mulțumesc imensamente. Înțeleg că doar la invaliditate gradul 1 poate cumula pensia de invaliditate cu venituri salariale?

Doar gradul III.
Gradul I si II, pot realiza venituri din activitati dependente reglementate de codul fiscal, dupa cum urmeaza:


www.avocatnet.ro/articol_495...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)
Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)
Sunt beneficiar de pensie de invaliditate gradul iii, pot sa lucrez cu jumatate de norma? marii_48 marii_48 Buna seara! V-asi ruga sa ma lamuriti si pe mine daca dupa noua lege a pensiilor , pensionarii pe caz de boala cu gradul III mai au voie sa lucreze cu ... (vezi toată discuția)