avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical Bună ziua ! As dori sa știu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical Bună ziua ! As dori sa știu dacă o persoana care are concediu ...

Bună ziua ! As dori sa știu dacă o persoana care are concediu medical si lucrează intr-o instituție de stat , poate sa desfășoare o alta activitate intr-o instituție privata, în timpul acelui CM?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 07:04, 5 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constituie contravenție desfășurarea activității de către persoanele prevăzute la art. 33 din OUG 158/2005 la unul dintre angajatori în perioada în care la celălalt/ceilalți angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de concediu medical.
Cei care lucrează la mai mulți angajatori și intră în concediu medical doar la unul dintre ei vor risca amendarea
De la 1 august 2021, persoanele care lucrează, conform legii, la mai mulți angajatori și intră în concediu medical doar la unul dintre aceștia, continuând să-și presteze activitatea în programul normal de lucru la ceilalți, vor putea fi sancționate cu amenzi de până la 2.000 de lei. În același timp, persoanele respective vor risca să rămână fără indemnizația de asigurări sociale de sănătate sau să fie obligate să dea banii înapoi.
www.avocatnet.ro/articol_585...

Persoana poate primi indemnizație pentru concediul medical și de la al doilea angajator - aveți detalii în articol. E mai bine decât să fie amendată și să dea banii înapoi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in situația în care am doi angajatori, pot fi in ... Georgiana123456789 Georgiana123456789 Bună ziua, In situația în care am doi angajatori, pot fi in concediu medical la un angajator și la celalalt în concediu de odihna? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Sunt in urmatoarea situatie si nu gasesc un raspuns clar nicaieri. ... Cristian.alda Cristian.alda Sunt in urmatoarea situatie si nu gasesc un raspuns clar nicaieri. Sotia este insarcinata in 6 luni, are un job de 4 ani dar cu norma de 6 ore. Si un job de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ct_apizal ct_apizal O angajat are 2 contracte de munca, unul ca profesor pe durata nedeterminata si altul ca expert intr-un proiect european-pe durata determinata. Cu data de 1 ... (vezi toată discuția)