avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Poate fi luata diurna de sofer de tir pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Poate fi luata diurna de sofer de tir pe comunitate ...

Buna ziua ! Poate fi loata diurna de sofer de tir pe comunitate la stabilirea pensiei alimentare pentru minor ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:39, 7 Noiembrie 2022
nu
Sa dat sentinta si mi a fost luata diurna in calcul si nici drept la custodie n m (dar mai pot face recurs ) ce sanse am sa castig ?

gi-jane2 a scris:

nu

Am sanse sa castig parte din custodie si sa nu mi fie luata diurna in acalcul ?

Ionut bulboana a scris:

Sa dat sentinta si mi a fost luata diurna in calcul si nici drept la custodie n m (dar mai pot face recurs ) ce sanse am sa castig ?

gi-jane2 a scris:

nu



Invocați legea și decizia ICCJ. Poate ați avea mai multe șanse să vă anjazați un avocat la apel, sau măcar să vă redacteze cererea de apel în mod profesionist.

Există situații în care pe lângă salariu lunar sau un venit asimilat salariului, denumit o persoană, în calitate de agajat mai poate beneficia și de diurnă sau o soldă lunară, care include indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii, sporuri, majorări ale soldei de bază şi alte drepturi salariale.

Aceste sume de bani nu reprezintă venituri de natură salarială.

Codul Civil prevede regula conform careia pensia de intretinere se stabileste in raport de venitul lunar net al celui obligat la intretinere.

La stabilirea pensiei de intretinere se iau in considerare sumele nete, efectiv realizate si avand caracter permanent, cuvenite conform contractului de munca.

Conform art.728, al.7 din noul Cod de procedura civila, diurnele nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Astfel diurnele au destinație specială si nu vor fi luate in considerare la stabilirea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator
Daca nu va faceti corect si la timp apararile, rezultatul poate fi unul gresit. Diuna nu se ia in calcul, cu conditia sa se cunoasca cat si ce reprezinta acele sume din totalul venitului net (depinde cum v a fost eliberata deverinta de venit sau de unde a luat instanta suma).

Apoi ca sa exercitati in comun autoritatea parinteasca - in functe de situatie - trebuie sa faceti cerere in acest sens ( la fel si pentru un program de vizitare) sau sa combateti cu probe afirmatiile din cererea adversarului.

Solutii exista cu conditia sa va faceti o aparare calificata si in termenele legale. Aici pe forum nu veti obtine raspunsuri concrete pentru speta dvs, caci nimeni nu are de unde sa ghiceasca ce anume exista in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere din diuna Adriana Mariana Adriana Mariana Buna ziua,vin cu doua intrebari:sunt in divort cu sotul meu si avem trei copii impreuna,doi minori si un major care este la facultate.Sotul lucreaza pe camion ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)