avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua .Am si eu nevoie să mă ajutați în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua .Am si eu nevoie să mă ajutați în următoarea situație ...

Buna ziua .Am si eu nevoie să mă ajutați în următoarea situație .Soțul meu a primit de la socrii înaintea căsătoriei noaste prin donație cu uzufruct și sarcini de întreținere un imobil in care și locuim acum ,imobil pe care l-am renovat complet și l-am îmbunătățit de când suntem căsătoriți .Intrebarea mea este următoarea;eu am vreun drept la acest imobil după moartea socrilor,sau acum cat sunt ei în viața se mai poate schimba actul de donație ca sa fiu și eu inclusa în el alaturi de soț ?Va mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Nicola90 , utilizator 18:26, 7 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul nu se modifica. Asa ramane.
Imobilul este bunul propriu al sotului. Cat timp este in viata, nu aveti niciun drept. In caz de divort, imobilul nu se va imparti la partaj. Aveti doar un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse bunului, in masura in care aveti documente doveditoare.

In caz ca decedeaza sotul inaintea dvs, veti mosteni o cota-parte, in calitate de sotie supravietuitoare.
Cota pe care o veti mosteni, depinde cu rudele sotului, cu care veti veni impreuna la succesiune.
Va mulțumesc pentru răspuns.Socrii doreau să modifice actul și să mă includă și pe mine,și nu știau daca se poate.Dar in cazul in care noi avem copii ,se schimba cu ceva situația legat de succesiunea cu rudele din partea soțului...?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
Nicola90, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
După cum am spus, veți moșteni o cota -parte.
În caz ca veți avea copii, dvs veți moșteni 1/4, iar copiii 3/4.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
raluk0207, utilizator
Va mulțumesc mult .O seara frumoasa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintii imi fac act de donatie,voi deveni proprietara bernilory bernilory parintii doresc sa-mi faca act pt casa,din cate am inteles preferabil ar fi o donatie[prin contract de vanzare cumparare sotul meu ar deveni si el coproprietar ... (vezi toată discuția)
Soțul are act de vânzare cumpărare cu părinții săi ,înainte ... m1979 m1979 Soțul are act de vânzare cumpărare cu părinții săi ,înainte de căsătoria noastră, eu am dreptul la imobil sau fratii sai?,nu avem copii împreună (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca sotul meu primeste casa prin act de donatie de ... 333ely 333ely Buna ziua. Daca sotul meu primeste casa prin act de donatie de la parinti, iar mie imi face contract uzufruct viager, in cazul unui divort, am cauza de castig ... (vezi toată discuția)