Buna ziua .Am si eu nevoie să mă ajutați în următoarea situație .Soțul meu a primit de la socrii înaintea căsătoriei noaste prin donație cu uzufruct și sarcini de întreținere un imobil in care și locuim acum ,imobil pe care l-am renovat complet și l-am îmbunătățit de când suntem căsătoriți .Intrebarea mea este următoarea;eu am vreun drept la acest imobil după moartea socrilor,sau acum cat sunt ei în viața se mai poate schimba actul de donație ca sa fiu și eu inclusa în el alaturi de soț ?Va mulțumesc .
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Actul nu se modifica. Asa ramane.
Imobilul este bunul propriu al sotului. Cat timp este in viata, nu aveti niciun drept. In caz de divort, imobilul nu se va imparti la partaj. Aveti doar un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse bunului, in masura in care aveti documente doveditoare.
In caz ca decedeaza sotul inaintea dvs, veti mosteni o cota-parte, in calitate de sotie supravietuitoare.
Cota pe care o veti mosteni, depinde cu rudele sotului, cu care veti veni impreuna la succesiune.
Va mulțumesc pentru răspuns.Socrii doreau să modifice actul și să mă includă și pe mine,și nu știau daca se poate.Dar in cazul in care noi avem copii ,se schimba cu ceva situația legat de succesiunea cu rudele din partea soțului...?