avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Daca sotul meu primeste casa prin act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Daca sotul meu primeste casa prin act de donatie de ...

Buna ziua. Daca sotul meu primeste casa prin act de donatie de la parinti, iar mie imi face contract uzufruct viager, in cazul unui divort, am cauza de castig ceva?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:01, 27 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati castigat deja uzufructul viager.
Altceva nimic. Este bunul lui propriu.

Doar daca decedeaza inaintea dvs si sunteti casatoriti, veti mosteni 25% din casa lui.

In caz de divort nimic, nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Iar daca decedeaza inaintea mea, cine are dreptul? Eu cei 25% si copii nostri? Sau mai intra si altcineva la mostenire?
333ely, utilizator
Aveti copii impreuna'? Ca n-ati specificat.
Copii lui inlatura alte rude de la mostenire.
Dapix, utilizator
Daca divortati, nu mai mosteniti nimic.
Doar daca sunteti atunci sotie spravietuitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie IoanSim IoanSim Va rog a ma ajuta cu cateva informatii, in ceea ce priveste o donatie pe care vreau sa o fac: Sunt casatorit de peste 10 ani, nu am mai fost casatorit, nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am si eu nevoie să mă ajutați în următoarea situație ... Nicola90 Nicola90 Buna ziua .Am si eu nevoie să mă ajutați în următoarea situație .Soțul meu a primit de la socrii înaintea căsătoriei noaste prin donație cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)