avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum se pot verifica drepturile de autor pentru diverse ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum se pot verifica drepturile de autor pentru diverse Poezii ...

Cum se pot verifica drepturile de autor pentru diverse Poezii scrise de autori clasici ca Mihai Eminescu, Bacovia etc. în vederea publicării acestora pe un site de cultură? Există posibilitatea difuzării acestora? Sunt multe site-uri care o fac și nu știu dacă o fac corect dpdv legal. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:24, 14 Noiembrie 2022
Simplu, drepturile de autor dureaza maxim de la 70 la 120 ani de la moartea autorului. Tot ce s-a publicat de autori decedati inainte de incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial este de domeniu public (vorbind de autori din Romania).

[ link extern ]

La nivel international, de ex. Wikipedia, care e website american, lucrurile pot sta altfel, vedeti acordul URAA (Uruguay Round Agreements Act).
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2022
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie sau nu de a publica online carti si poezii lauricafl lauricafl Buna ziua. Sa zicem ca as dori sa pun pe un site mai multe carti (proza si pozie) ale marilor personalitati romanesti: Ion Creanga, EMinescu, Slavici, ... (vezi toată discuția)
Conținut youtube, drepturi de autor. DorinaCet DorinaCet Bună ziua! Pot încărca material pe YouTube, constând în pagini din cronici vechi (de peste 100 de ani), descărcate liber de pe internet, de la diverse ... (vezi toată discuția)
Vanzare reproduceri icoane pe amazon sau ebay atdb atdb Buna ziua! Suntem o ONG care are, printre altele, ca obiect promovarea si vanzarea de arta originala si reproducere. Dorim sa vindem pe AMAZON si EBAY ... (vezi toată discuția)