avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Interdictie sau nu de a publica online carti si poezii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Interdictie sau nu de a publica online carti si poezii

Buna ziua.

Sa zicem ca as dori sa pun pe un site mai multe carti (proza si pozie) ale marilor personalitati romanesti: Ion Creanga, EMinescu, Slavici, etc.

Pot sa o fac sau intru sub incidenta drepturilor de autor? Trebuie sa cer cuiva dreptul de a publica asa ceva? Sau daca incalc vreo alta lege?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 16:26, 13 Decembrie 2011
lauricafl a scris:
Buna ziua. .... Va multumesc!


Nu mai puteam edita asa ca am sa completez. Nu vreau sa public vreo carte in general, scoasa de o editura sau orice altceva... Vreau sa public fisiere care sa contina proza si poezie ....
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
lauricafl, utilizator
La 70 de ani dupa moartea autorului, opera acestuia devine domeniu public. Aveti grija ce autori includeti in acel "etc" din prima postare a Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot verifica drepturile de autor pentru diverse poezii ... romaniadeazi romaniadeazi Cum se pot verifica drepturile de autor pentru diverse Poezii scrise de autori clasici ca Mihai Eminescu, Bacovia etc. în vederea publicării acestora pe un ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor nichita stanescu pentru editie bilingva andreea.guramulta andreea.guramulta Buna ziua as avea nevoie de informatii cu privirea drepturilor de autor a poeziilor lui Nichita Stanescu. In particular, as dori sa public, in regim autonom ... (vezi toată discuția)
Drept de autor hory25 hory25 Buna ziua, As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. As dori sa creez o carte de colorat pentru copii, iar pe anumite pagini din carte as vrea sa ... (vezi toată discuția)