avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! Imi puteti zice daca invatatorul care se ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! Imi puteti zice daca invatatorul care se pensioneaza ...

Buna ziua!
Imi puteti zice daca invatatorul care se pensioneaza anticipat si are clasa aIII-a, poate ramane sa predea la clasa pana la sfarsitul ciclului primar? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 16:45, 9 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Situații pentru care legislația NU permite cumulul pensiei cu alte venituri

I. Pensia anticipată parțială/pensia anticipată NU se cumulează cu venituri obținute:
-în baza unui contract individual de muncă;
-în baza unui raport de serviciu (funcționar public);
-de persoane care desfășoară activități în funcţii elective, cu excepția consilierilor locali/județeni, sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi de membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi și obligații sunt asimilate în condițiile Legii nr. 263/2010 cu cele ale persoanelor prevăzute la art. I din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra ... Manuela 64 Manuela 64 Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra legal in mediul privat..... multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am transplant de rinichi cu pensie gradul 1 si ulterior ... mihaelaailoaie mihaelaailoaie Buna ziua ,am transplant de rinichi cu pensie gradul 1 si ulterior gradul 2 si am fost administratorul unei Intreprinderi Individuale iar de la casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu m_floris_28 m_floris_28 Buna seara, As dori daca se poate sa imi dati si mie un raspuns la urmatoarea intrebare: Tatal meu doreste sa iasa la pensie anticipat,este nascut in ... (vezi toată discuția)