avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exonerare evictiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exonerare evictiune

Buna ziua,
doresc sa cumpar un imobil detinut de banca, care a fost dobandit prin dare in plata.
Problema e urmatoarea, la draftul pe care l-au redactat pentru contractul de vanzare cumparare este stipulat astfel:

"
8. EXONERARE DE RĂSPUNDERE
8.1. Promitentul Cumpărător renunţă în mod expres şi irevocabil prin prezentul la orice şi toate pretenţiile prezente ori viitoare împotriva Promitentei Vânzătoare decurgând din viciile aparente şi/sau ascunse ale Imobilului ce face obiectul prezentei Promisiuni.
8.2. În sensul art. 8.1 de mai sus, Promitentul Cumpărător agreează în mod expres că Promitenta Vânzătoare este exonerată de orice răspundere pentru viciile ascunse ale Imobilului, cu excepţia viciilor ascunse pe care Promitenta Vânzătoare le cunoştea ori trebuia să le cunoască la data încheierii prezentei Promisiuni. Totodată, Promitentul Cumpărător declară că a luat cunoştinţă de faptul că Imobilul nu a fost utilizat în niciun moment de către Promitenta Vânzătoare, iar dobândirea de către aceasta din urma a dreptului de proprietate asupra Imobilului s-a realizat exclusiv în scopul valorificării ulterioare acestuia către terţi, in starea in care se afla Imobilul, fără a cerceta, fără a modifica prin vreo actiune a sa starea Imobilului şi fără a se obliga la efectuarea vreunei reparaţii, amelioraţiuni, consolidări ori remedieri de orice fel a Imobilului.
8.3. In conformitate cu art. 1698 şi 1699 Cod Civil, Promitenta Vânzătoare este exonerată de răspundere contra evicţiunii, Promitentul Cumpărător asumându-şi acest risc, cu excepţia cazului în care răspunderea Promitentei Vânzătoare pentru evicţiune se datorează unui fapt personal al acesteia sau unor fapte cunoscute de Promitenta Vânzătoare la momentul vânzării şi care au fost ascunse Promitentul Cumpărătorului.
8.4. Promitentul Cumpărător exonerează Promitenta Vânzătoare în mod expres şi irevocabil prin prezentul de orice răspundere pentru prejudiciile suferite de Promitentul Cumpărător în legătură cu Imobilul ori prezenta Promisiune, cu excepţia răspunderii Promitentei Vânzătoare pentru faptele cauzate cu intenţie ori culpă gravă."

Eu nu prea inteleg ce inseamna dar in toate modelele de contracte gasite pe net este trecut ca Vânzătorul garantează pe cumpărător pentru evicţiune.
Ma pot trezi ca vanzatorul mai are pretentii de proprietate dupa ceva timp de la vanzare? Sau chiar banca sa mai aiba alte pretentii pt ca au facut aceste exonerari?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danieldar , utilizator 14:51, 9 Noiembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia vanzatorului ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema. Pot sa scriu in continutul unei promisiuni de vanzare-cumparare \" Promitentul vanzator nu raspunde ... (vezi toată discuția)
Evictiune geo26 geo26 spuneti mi va rog, exista vreu caz (art.) de nesanctionare pt evictiune din partea vanzatorului? Vanzatorul unui imobil a fost de bunacredinta la momentul ... (vezi toată discuția)
Va rogsa-mi explicati ,intr-un contrct de vinzare cumparare apartament ... floreanilie floreanilie va rogsa-mi explicati ,intr-un contrct de vinzare cumparare apartament ce inseamna urmatoarea fraza _subsemnata cumparatoare,cumpar ca bun propriu imobilul ... (vezi toată discuția)