avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantia vanzatorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantia vanzatorului

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema. Pot sa scriu in continutul unei promisiuni de vanzare-cumparare " Promitentul vanzator nu raspunde si nu garanteaza pe promitentul-cumparator impotriva viciilor legate de Obiectul ...pentru care promitentul cumparator a platit pretul."?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:44, 10 Septembrie 2009
Nu puteti sa scrieti aceasta mentiune. daca nu doriti sa il garantati mai bine nu mai scrieti nimic de genul asta. Asta fiindca este doar o promisiune de vc. Insa, la intocmirea contractului in forma autentica , veti fi nevoit sa scrieti ca il garantati contra viciilor si evictiunii. Este una dintre obligatiile vanzatorului.
Nu puteti fi exonerat de raspunderea pentru viciile ascunse pe care le-ati cunoscut la momentul vanzarii, dupa cum nu puteti fi exonerat de raspunderea de evictiune prin fapta proprie. In rest, libertate contractuala totala.
Multumesc pentru raspunsuri.
Este posibil ca in "asumarea obligatiei achitarii pretului promitentul-cumparator renunta la beneficiul de discutiune si de diviziune?
Beneficiul de diviziune-Drept al uneia dintre persoanele care au garantat impreuna ,cofidejusor, o
obligatie a altei persoane, de a cere ca actiunea pornita impotriva sa pentru intreaga suma sa fie devizata, astfel incat fiecare dintre garanti sa raspunda numai pentru cota-parte din datoria ce ii revine.
Beneficiul de discutiune-Drept al unei persoane, numita fidejusor, care a garantat o obligatie a altei persoane
de a cere ca, in primul rand, creditorul sa se indrepte impotriva debitorului principal si, numai in masura in care creanta nu va putea fi realizata pe aceasta cale, sa poata fi actionat garantul.
Drept urmare aceste beneficii sunt drepturi ale fidejusorilor si nu ale cumparatorului, neputand astfel cumparatorul sa renunte la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exonerare evictiune danieldar danieldar Buna ziua, doresc sa cumpar un imobil detinut de banca, care a fost dobandit prin dare in plata. Problema e urmatoarea, la draftul pe care l-au redactat ... (vezi toată discuția)
Urmarire avalist CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Buna ziua!Am calitatea de fidejusor intr-un contract de imprumut contractat de un SRL.In contractul de credit, la cap. Garantii, apar eu cu o garantie ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)