avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Am și eu o situație, zilele trecute m a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Am și eu o situație, zilele trecute m a atins un ...

Buna ziua! Am și eu o situație, zilele trecute m a atins un nene cu o duba( a schimbat banda fara sa se asigure) am făcut amiabila cu dansul și ne am programat la constatare. Noi am fost și am depus la cei ce se ocupa de dosar, însă el nu s a prezentat nici până în ziua de azi și nici nu răspunde la telefon. Ideea e că cei de la asigurări au spus că nu mi poate continua dosarul , decât să blocheze până nu se prezintă și el. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:30, 16 Noiembrie 2022
Domnul avocat? Îl pot silii cumva cu poliția? Mă pot ajuta ei cu ceva?

Voinea Liviu a scris:

Cei de la asigurari va mint cu nerusinare.
Plata despagubirii catre dvs nu poate fi conditionata de un asemenea motiv.
Trebuie insa sa respectati niste pasi procedurali ,pe care daca nu ii cunoasteti ,asiguratorul va amana solutionarea dosarului de dauna.

~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc, cred că am găsit:

Norma ASF 20/2017:

ARTICOLUL 19
Constatarea prejudiciilor
(1) Procesul-verbal de constatare se întocmeşte de către specialistul constatare daune şi se semnează de către acesta şi persoana prejudiciată.
(2) În cazul în care despăgubirea urmează a fi recuperată în condiţiile prevăzute la art. 25 din Legea nr. 132/2017, procesul- verbal de constatare se semnează de către persoana prejudiciată, asigurat sau conducătorul vehiculului asigurat şi specialistul constatare daune.
(3) Specialistul constatare daune înmânează câte un exemplar al procesului-verbal de constatare părţilor semnatare, la momentul efectuării constatării.
(4) Persoana prejudiciată este îndreptăţită la obţinerea despăgubirii chiar şi în cazul în care asiguratul sau conducătorul vehiculului asigurat refuză semnarea procesului-verbal de constatare, în situaţia prevăzută la alin. (2).


Voinea Liviu a scris:

Lege 132/2017 si Norma ASF 20/2017.
Din moment ce a fost emis un PV de constatare dvs trebuie sa faceti urmatorii pasi(deviz,cerere despagubire samd) si nu sa asteptati de la asigurator .
Este evident ca un asigurator are interesul sa NU plateasca despagubiri.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că poliția vă poate ajuta: cel care v-a păgubit se cunoaște, poliția nu-l "poate aduce legat". Legislația nu-l poate obliga să vină, să semneze, Norma ASF 20/2017 îl obligă pe asigurator să vă despăgubească indiferent dacă acesta refuză semnarea PV-ului de constatare.

Vă recomand să trimiteți o notificare către asigurator, notificându-i faptul că, dacă nu respectă Legea 132/2017 si Norma ASF 20/2017, urmează să vă adresați justiției, caz în care, pe lângă despăgubirile prevăzute de RCA, veți cere și alte daune.

Dacă asiguratorul nu vă răspunde în 30 de zile, sau vă spune aceleași povești, nu vă rămâne decât calea justiției.

Laura mihaela a scris:

Domnul avocat? Îl pot silii cumva cu poliția? Mă pot ajuta ei cu ceva?

Voinea Liviu a scris:

Cei de la asigurari va mint cu nerusinare.
Plata despagubirii catre dvs nu poate fi conditionata de un asemenea motiv.
Trebuie insa sa respectati niste pasi procedurali ,pe care daca nu ii cunoasteti ,asiguratorul va amana solutionarea dosarului de dauna.



~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)
Refuz solutionare dosar dauna rca tanarobot tanarobot In data de 23.05.2018 m-am prezentat la unitatea service Tiriac Auto din Soseaua Bucuresti-Ploiesti 107 cu un dosar dauna RCA . Am fost refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Despăgubire nici 9.000 de euro la daună totală mașină hybrid de un an, cumpărată cu 29.521 de euro. cum s-a depreciat așa mult? AndreeeaV AndreeeaV Bună seara In urma unui accident m am ales cu masina avariata eu fiind partea vatamata;După aproape 3 saptamani cei de la asigurări au venit si au ... (vezi toată discuția)