avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii stagiu de cotizare ptr somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

stagiu de cotizare ptr somaj

apelez la bunavointa dvoastra cu o intrebare:
firma la care lucrez acum ( de 4 luni ) o sa ma bage in somaj dar am inteles ca asta presupune sa cer si o adeverinta cu stagiul de cotizare de la fosta firma la care am lucrat.
intrebarea mea e legata de faptul daca fosta firma la care am lucrat are obligatia legala,la cererea mea sa mi completeze acea adeverinta sau poate sa ma refuze fara sa am cu ce riposta .
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:10, 21 Ianuarie 2010
Desigur ca are o asemenea obligatie, in caz de refuz va puteti adresa ITM-ului
Dvs. trebuie sa aveti stagiu de cotizare de 12 luni lucrate in ultimile 24,ceea ce inseamna ca pentru a face dovada celor 12 luni in situatia in care ati avut mai multe locuri de munca,fostii angajatori sunt obligati sa va elibereeze adeverinta.

Puteti face de acum o cerere fostului angajator in care solicitati completarea formularului necesar la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta somaj caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la ... (vezi toată discuția)
Anexa 14 somaj seitanirina seitanirina buna ziua, ianuarie-decembrie 2009 am lucrat la o firma de la care am plecat cu art 55, decizia de comun acord, pt ca nu au vrut sa ma bage in somaj. anul ... (vezi toată discuția)
Certificare stagiu de cotizare GYANYNA GYANYNA Buna ziua, Am depus actele pentru somaj si mai am nevoie de stagiul de cotizare .Intrebarea mea este angajatorul are obligatia de a elibera stagiul de ... (vezi toată discuția)