avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ...

Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost necesare ingrijiri medicale, atat eu cat si cele 2 persoane care se aflau cu mine in masina, cele 2 persoane nu au depus plangere impotriva mea, astazi am fost la parchet si am vorbit cu procurorul, mi s-a spus ca sunt cercetat doar pentru " conducerea sub influenta alcoolului pe drumurile publice " iar " vatamarea corporala din culpa " a spus ca s-a clasat, a mai spus ca dosarul va merge in judecata, acum eu nu stiu ce este de facut mai departe , ce pedeapsa as putea primi ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:40, 11 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati-va un avocat, pentru cazul unui proces penal. Infractiunea pe care ati savirsit-o este:
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ... CristiLazar CristiLazar Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ? Am avut un accident rutier din care au rezultat următoarele: 0,52 mg/l alcool pur în aerul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan obi33 obi33 Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1\'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi ... (vezi toată discuția)