lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca patronul e dat in judecata de stat ca nu a platit cartile de munca de cam 2 ani. acest lucru ma afecteaza si pe mine in ceea ce priveste plata concediului cat voi sta acasa cu copilul??? am auzit ca daca nu e platita la zi cartea de munca nu voi putea beneficia de acesti banuti pt cresterea copilului. daca este asa ce se poate face.ma puteti ajuta cu un raspuns sigur? va multumesc
contributiile la stat nu au fost platite de 2 ani si.., cineva mi-a zis ca daca e asa nu beneficiez de acesti bani deoarece nu se acorda aceea adeverinta de stagiu necesara intocmirii dosarului de crestere a copilului
1. Plata indemnizatiei pentru concediul de maternitate si a celei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de achitarea contributiilor de catre angajator.
2. Asadar, daca in cele 12 luni premergatoare nasterii obtineti venituri profesionale supuse impozitarii veti beneficia de indemnizatie CCC pana la 2 ani.
3. Numai indemnizatia de somaj este conditionata de acgitarea contributiei la fondul de somaj.
am vb si cu sefu...mi-a zis ca nu are ce face ..daca avea de unde plati platea asa ca....l-a durut in fund..nici macar acolo..atat mi-a zis si la revedere apoi a plecat. mai vorbeste daca mai ai cu cine..salariu pe ultimele 2 luni mi-a siz ca nu are de unde sa-mi dea, concediu prenatal la fel desi eu i-am zis ca acesti bani sunt dati de stat insa el..
:offtopic: Interventie moderator # mire_bebe
1. Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
2. Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Cartea de munca
nea_marus
sotia a lucrat inainte sa ramana gravida la o firma de croitorie.dupa ce a nascut a baneficiat de indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani acum a ... (vezi toată discuția)